Fortsatt hummerfiske

Utvalget i Fiskeridirektoratet som ville gjøre det ulovlig å fiske hummer har kommet frem til at hummeren ikke skal totalfredes i Norge.

I utgangspunktet mente utvalget at hummeren burde fredes i 20 år. Dette tiltaket måtte til for å bevare bestanden, var den klare meldingen. 
 
Strengere regelverk
Slik ble det ikke. Men det legges opp til et strengere regelverk for fisket enn det som er tilfelle i dag.
 
- Det er hensynet til kystkulturen og kystfiskerne som gjør at vi ikke totalfreder hummeren, selv om det hadde vært det tryggeste med tanke på bestanden, sier gruppesekretær Thomas Langeland i Fiskeridirektoratet til varden.no.
 
Innskjerpinger
Utvalget vil likevel gå inn for flere innskjerpinger. Blant disse er lik fredningstid og totalforbud mot å fiske rognhummer. Det er også et forslag om større minstemål over hele landet.
 
Dermed er den norske hummeren reddet. Men prisen kommer neppe til å synke i årene som kommer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen