Fortsatt Norges beste vinkelner

Fortsatt Norges beste vinkelner

Francesco Azzarone sikret seg sin andre NM-seier.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2012 - 16:34

Etter årets NM-finale for vinkelnere var det ikke gitt hvem som kom til å vinne. For regjerende norgesmester Francesco Azzarone fikk sterk konkurranse fra Liora Levi, Vinoteca, som deltok i sitt første NM, og Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, fjorårets vinner av Young Sommelier.

Men Francesco som nå er tilbake på De Fem Stuer, sørget for stø kurs gjennom så vel kvartfinalens tøffe teoriprøve, semifinalens praktiske øvelser samt altså finalen foran en fullsatt sal.

Høyt nivå

Denne tredelingen av vinkelner-NM, hvor seks går videre til semifinalen og endelig tre til finalen, er ny av året og bakgrunnen er en tilpasning til det som er opplegget for internasjonale konkurranser.

I år hadde også Norsk Vinkelnerforening invitert internasjonale gjester, både i konkurransen og som observatører. Tommy Lam fra Singapore, til daglig ansvarlig for vinutdannelsen ved Shanghai Jiao Tong-universitetet, var imponert over nivået i NM-finalen.  

I juryen for NM satt de tidligere norgesmesterne Merete Bø, Christer Berens og Robert Lie samt avtroppende foreningspresident Ken Engebretsen. Francesco kan glede seg til et innholdsrikt besøk hos Bollinger som er støttespiller for årets NM.

Deltakere NM for vinkelnere

• Simon Zimmermann, Lysebu
• Francesco Azzarone, Fem Stuer
• Liora Levi, Vinoteca
• Aleksander Iversen, Cru vin og kjøkken
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant
• Katarzyna Sidor, Tyrifjord Hotel
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant

Internasjonale gjester som deltok

• Tinna Oinsdottir, Island
• Christine Suominen, Finland
• Edvard Jakab, Romania
• Ronalds Peterson, Latvia
• Narimarts Miezys, Litauen
• Kristian Marki, Estland

Foto: Kolonihaven, Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her