Fortsatt Norges beste vinkelner

Fortsatt Norges beste vinkelner

Francesco Azzarone sikret seg sin andre NM-seier.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2012 - 16:34

Etter årets NM-finale for vinkelnere var det ikke gitt hvem som kom til å vinne. For regjerende norgesmester Francesco Azzarone fikk sterk konkurranse fra Liora Levi, Vinoteca, som deltok i sitt første NM, og Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand, fjorårets vinner av Young Sommelier.

Men Francesco som nå er tilbake på De Fem Stuer, sørget for stø kurs gjennom så vel kvartfinalens tøffe teoriprøve, semifinalens praktiske øvelser samt altså finalen foran en fullsatt sal.

Høyt nivå

Denne tredelingen av vinkelner-NM, hvor seks går videre til semifinalen og endelig tre til finalen, er ny av året og bakgrunnen er en tilpasning til det som er opplegget for internasjonale konkurranser.

I år hadde også Norsk Vinkelnerforening invitert internasjonale gjester, både i konkurransen og som observatører. Tommy Lam fra Singapore, til daglig ansvarlig for vinutdannelsen ved Shanghai Jiao Tong-universitetet, var imponert over nivået i NM-finalen.  

I juryen for NM satt de tidligere norgesmesterne Merete Bø, Christer Berens og Robert Lie samt avtroppende foreningspresident Ken Engebretsen. Francesco kan glede seg til et innholdsrikt besøk hos Bollinger som er støttespiller for årets NM.

Deltakere NM for vinkelnere

• Simon Zimmermann, Lysebu
• Francesco Azzarone, Fem Stuer
• Liora Levi, Vinoteca
• Aleksander Iversen, Cru vin og kjøkken
• Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Kristiansand
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant
• Katarzyna Sidor, Tyrifjord Hotel
• Stian Buøy Olsen, Strand Restaurant

Internasjonale gjester som deltok

• Tinna Oinsdottir, Island
• Christine Suominen, Finland
• Edvard Jakab, Romania
• Ronalds Peterson, Latvia
• Narimarts Miezys, Litauen
• Kristian Marki, Estland

Foto: Kolonihaven, Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her