Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Bjørn Svensson har åpnet Fauna i et lokale der mange har gått dukken.
04 Juni 2013 - 14:07

En rekke restauranter, som La P’tite Cuisine, Bollywood, Palace Reserva, Restaurant Serpico, SW 20 og Odissi, har tidligere holdt hus i huset på hjørnet ved Solli Plass i Oslo. Det bekymrer ikke kjøkkensjefene Jo Bøe Klakegg og Bjørn Svensson. Nylig åpnet de dørene til Fauna, Svenssons nye restaurant etter at han la ned Oscarsgate i forfjor. Klakegg har erfaring fra Bagatelle, Noma og Marque i Sidney.

– Jeg la ned Oscarsgate da leiekontrakten gikk ut. Da hadde jeg drevet restauranten i åtte år og var rimelig ferdig i skallen. Deretter lette jeg i over ett år etter et nytt lokale, men det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Meningen var jo at jeg skulle flytte Oscarsgate, men slik ble det ikke. Enten var prisklassen eller beliggenheten feil, og ofte var stedet for stort eller for lite, sier Svensson til osloby.no.

Han er ikke bekymret for gjennomtrekket i lokalene, som leies av «stayeren» Palace Grill – som ligger vegg i vegg.

– Jeg tror dette bare er positivt og at det vil generere flere folk til området, men Fauna blir helt klart en konkurrent. Om den ligger ved siden av eller noen kvartaler unna, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Jon Arthur Messel ved Palace Grill.

Fauna er totalrenovert i brune og lune farger, har plass til 45 gjester og et åpent kjøkken mot gjestene samt et chambre separée. Fauna skal ha mange færre retter enn Restaurant Oscarsgate hadde, og de to kjøkkensjefene satser på en femretters meny til 750 kroner, med mulighet til å legge til noen ekstra retter.

LES OGSÅ: Svensson klar med ny restaurant

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her