Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Bjørn Svensson har åpnet Fauna i et lokale der mange har gått dukken.
04 Juni 2013 - 13:07

En rekke restauranter, som La P’tite Cuisine, Bollywood, Palace Reserva, Restaurant Serpico, SW 20 og Odissi, har tidligere holdt hus i huset på hjørnet ved Solli Plass i Oslo. Det bekymrer ikke kjøkkensjefene Jo Bøe Klakegg og Bjørn Svensson. Nylig åpnet de dørene til Fauna, Svenssons nye restaurant etter at han la ned Oscarsgate i forfjor. Klakegg har erfaring fra Bagatelle, Noma og Marque i Sidney.

– Jeg la ned Oscarsgate da leiekontrakten gikk ut. Da hadde jeg drevet restauranten i åtte år og var rimelig ferdig i skallen. Deretter lette jeg i over ett år etter et nytt lokale, men det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Meningen var jo at jeg skulle flytte Oscarsgate, men slik ble det ikke. Enten var prisklassen eller beliggenheten feil, og ofte var stedet for stort eller for lite, sier Svensson til osloby.no.

Han er ikke bekymret for gjennomtrekket i lokalene, som leies av «stayeren» Palace Grill – som ligger vegg i vegg.

– Jeg tror dette bare er positivt og at det vil generere flere folk til området, men Fauna blir helt klart en konkurrent. Om den ligger ved siden av eller noen kvartaler unna, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Jon Arthur Messel ved Palace Grill.

Fauna er totalrenovert i brune og lune farger, har plass til 45 gjester og et åpent kjøkken mot gjestene samt et chambre separée. Fauna skal ha mange færre retter enn Restaurant Oscarsgate hadde, og de to kjøkkensjefene satser på en femretters meny til 750 kroner, med mulighet til å legge til noen ekstra retter.

LES OGSÅ: Svensson klar med ny restaurant

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her