Fra Oslo til noma

Jo jobber på verdens beste kjøkken.
Redaksjonen
25 Juni 2010 - 12:39

Jo Bøe Klakegg var ikke gamle karen da han sa til alle at han ville bli kokk. Nå jobber 24-åringen på verdens beste restaurant, noma i København.
- På en måte har jeg ikke skjønt det helt selv. Vi må jo bare fokusere på jobben, men det har vært ganske intenst her siden vi fikk prisen i april, Klakegg til Aftenposten Aften.

- Det er veldig mye som skjer med mange viktige gjester. Det er kjente kokker og matskribenter. New York Times har vært her. Det samme har Thomas Keller, en amerikansk kokk man ellers bare hører om, sier Klakegg.

Klagegg er en ung, men rutinert kokk. Han har jobbet på Baltazar, Madserud gård og Bagatelle før han fikk litt hjelp av Eivind Hellstrøm til å få en ukes prøvejobb ved noma. I fjor høst fikk han jobb.

Han mener René (Redzepi, kjøkkensjef og medeier i restauranten) har blitt mer intens etter at restauranten vant tittelen "verdens beste", men skryter av miljøet blant de ansatte.
- På kjøkkenet har vi et veldig bra samhold. Mange andre steder kan det være en del kniving der folk først og fremst tenker på seg selv. Her hjelper vi hverandre for å oppnå et så bra resultat som mulig.

Nylig gikk en annen nordmann fra noma til Arendal.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er
Dagens rett
Kjøttfri taco i hjemmelagde lomper

Sats på kjøttfri taco og hjemmelagde lomper - og bli overrasket over hvor godt det er

I denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo
Matkurs og vinkurs
Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo

Grezzo åpner dørene for vinhusene Loxarel og Radici e Filari og bryggeriene Rodenbach og De Molen i en kamp mellom vin og øl satt til italiensk gourmetmat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge
Dagens rett
Gulasjsuppe fra Ungarn

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge

Er du på høstferie er dette et ekstra godt valg for middagen, all den tid den kan stå og godgjøre seg på svak varme mens du er på tur. Siste finishen gjør du like før den skal serveres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her