Frykter El Nino

Vinmakere over hele verden frykter global oppvarming og værfenomenet El Niño. Oppvarmingen kan føre til økte vinpriser.
Redaksjonen
05 Februar 2007 - 15:02

Det er spådd at 2007 kommer til å bli det varmeste året på lang tid, og dette er noe som bekymrer vinbransjen.

- Det er viktig at vi begynner å se på konsekvensene av global oppvarming. Da kan vi også se på langsiktige løsninger for bransjen, sier Michael Silacci hos Opus One til decanter.com.

- Vi må gjøre dette før vinmarkene våre blir rammet på samme måte som snøen minker på toppen av Kilimanjaro, sier han.

Frank Mitolo hos Mitolo Wines i vindistriktet McLaren Vale i Australia beskriver situasjonen som en av de mest skremmende periodene i historien med tanke på værmønster og hvordan det påvirker landbruket.

Et varsel
- Det bør være et varsel til alle som tror at global oppvarming ikke angår dem. Selv om fenomenet ikke akkurat finnes på dørstokken til alle, så er det bare et spørsmål om tid før El Niño vil gjøre utslag på folks handleregninger, sier Mitolo.

Samtidig gjør vinmakere ved Stillehavskysten, inkludert Chile og California, seg klare for regnet og det ustabile værmønsteret som kommer som en følge av El Niño. 
 
Bekymret
Paul Hobbs er konsulent i vinmakerbransjen og jobber i både California og Chile. Han frykter at noen årganger kan få store problemer.

- Det jeg er aller mest bekymret for når det gjelder El Niño er ustabiliteten som følger med. I år der vi merker at fenomenet er sterkt (mye regn) har vi problemer med årgangene, for da blir også temperaturen lavere. 

TJ Evans hos den chilenske produsenten Córpora sier at El Niño i kombinasjon med høye temperaturer vil være et stygt scenario.

- Det vil kreve nøyaktig planlegging av vinmarkene for å forhindre at det lages viner med for mye alkohol, at de blir for søte eller rett og slett ødelagte, sier han. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her