Frykter hjemmefylla

Fallende omsetning på utestedene gjør ikke at folk drikker mindre. Heller tvert om.

Konsumet av øl på barer og restauranter falt i fjor med 7 prosent. Serveringen av brennevin gikk ned med 5,6 prosent og salg av vin falt med 11,4 prosent på utestedene. Til sammen utgjorde dette et fall i konsumet i utelivsbransjen på knapt 8 prosent. Samtidig økte salget av alkohol hos Vinmonopolet med 4 prosent i fjor. Tallene tyder på at konsumet av sterkere drikke øker, og totalforbruket av alkohol har økt litt, skriver Bergens Tidende.

- Det er grunn til å være bekymret når folk flest, og særlig de unge, drikker mer hjemme der det ikke er noen skjenkekontroll, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han tror at kortere skjenketider i halvparten av landets kommuner i fjor har litt å si for endringene i konsumet. Finanskrisen kan også ha ført til at folk går mindre ut, mener Nome. Han er skeptisk til den norske drikkekulturen.

- Det er hele drikkekulturen som er problemet, at folk drikker mye før de går på byen, er ute en liten stund og så går hjem for å drikke mer, sier Nome.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen