Årets beste servitørlærlinger til høyre Maria Suarez og til venstre Andreas Gøbel sammen med lagleder
Bransje
Årets beste servitørlærlinger til høyre Maria Suarez og til venstre Andreas Gøbel sammen med lagleder (Bilde: )

Full pott til Statholdergaarden-lærlingene

I årets viktigste konkurranse for servitør- og kokkelærlinger, Norgescup, tok Statholdergaarden gull i begge klasser.

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Skaalvik Johnsæter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for kokk og servitørlærlinger 2017.

- De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, ifølge hoveddommer Renee Fagerhøi om var imponert over prestasjonen.

På sølvplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

Statholdergaardens kokkelærlinger tok gullet.
Statholdergaardens kokkelærlinger tok gullet. Foto:

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andreplass i servitørklassen, og tredjeplassen her gikk til Statholdergaarden sitt andrelag med Maria Moldver og Jon Mølmen.

Det var tøff konkurranse og en stor prestasjon å vinne. Vinnerne kvalifiserer seg dessuten til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

- Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypa, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup som i år feiret sine 30 år.  

De beste kokkelærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen