Fullt hus i Beijing

Det ble fullt hus for 66º North Norwegian Restaurant & Bar under åpningen i Beijing mandag.

Til sammen var det rundt 100 gjester tilstede. Dette var hovedsakelig nordmenn og kinesere, men også en god del pressefolk hadde funnet frem til den nye restauranten.
 
Den nye restauranten ligger like ved Beijing Worker's Stadium. Området blir arena for fotball og boksing under OL senere i år.
 
20 bord
Restauranten er på 330 kvadratmeter og er enkel og rustikk i stilen. Det er plass til rundt 100 gjester fordelt på 20 bord.
 
Den norske kokken Morten Andersen og kollega Song Jie bød på en rekke nordnorske smaksopplevelser. Det ble servert norsk laks i gravet, røkt, marinert og ovnsbakt form, i tillegg til sashimi og i salat. Dessuten stod kongekrabbe, reker og østers naturell på menyen.
 
Lokal kake
Til dessert vartet kvæfjordingen Andersen opp med den norske nasjonalkaken Kvæfjordkaka, skriver kyst.no.
 
Morten Andersen jobber til vanlig ved Henningsvær Hotell og er i Beijing en måned for å hjelpe restauranten med menyene i oppstarten.
 
Den kinesiske kjøkkensjefen Song Jie har arbeidet tre år i Frankrike og har fått nytt navn, Charles. Dette har han tatt etter sin helt Charles Tjessem - som vant VM i kokkekunst, Bocuse d'Or i 2003.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen