Fullt hus på Eik Annen Etage

Ikke alle tør å åpne en restaurant i desember. Ole Johnny Eikefjord gjorde det, og har hatt suksess med Restaurant Eik Annen Etage.
Redaksjonen
08 Februar 2007 - 13:18

Desember 2006. Juestria er rett rundt hjørnet, siste rest av representasjonskontoer skal brukes opp og Oslo er full av mennesker som skal ha både tørt og vått. Topp-restaurantene i byen har godt belegg med forventningsfulle gjester.

Aldri mer i desember
Historiske Annen Etage på Hotel Continental har ligget brakk siden juni. Så åpnes dørene på nytt, på en tid av året hvor gjestene er mange og logistikken bør sitte.

- Jeg åpner ikke restaurant i desember en gang til, for å si det sånn, sier Ole Johnny Eikefjord.
 
For det var fullt opp av gjester fra første dag. Og trimmingen av logistikken måtte tas underveis.

- Det har vært mye jobb, men om jeg skal åpne en restaurant igjen blir det i februar. Det er bedre å åpne med halvfulle lokaler, da har man tid til å justere underveis. Med fullt trykk fra første dag tar det lenger tid å justere kursen, sier Eikefjord.

Løsere snipp
Sammen med investor Petter Stordalen tok Eikefjord ansvar for å skapte nytt liv i den over hundre år gamle restauranten på Continental. Som kjent ble den stengt i juni i fjor etter interne konflikter. Stedet ble pusset opp til et mer moderne uttrykk, og tanken var at stedet skulle apellere til litt yngre folk.

- Det er gøy å se at vi har fått det til. Vi har løsere snipp enn tidligere, og har fått et nytt publikum. Kort sagt flere nye folk. Og det er fullt hver dag. Med det mener jeg ikke 100 prosent belegg, for det er umulig å få til. Men alle bord er opptatt. Det hender selvsagt at det er åtte personer på et bord til ti, men slik er det bare, sier Eikefjord.

Fullt hus
Når det gjelder kritikkene har de vært varierende. Noen terningkast har landet på både fem og seks, andre har levert totalt slakt og gitt null poeng av fire. Slikt kan selvsagt virke hemmende på noen som driver i restaurantbransjen, men siden det har vært fullt hus siden oppstart er det åpenbart at publikum ikke har latt seg skremme.

- Folk får mene hva de vil, både om maten og vinen. Men hvis en anmelder er glad i brune steder og vurderer ut fra det kriteriet blir det jo aldri riktig. Vi må bli vurdert ut fra det vi prøver å levere. Da holder det jo ikke at enkelte anmeldere bare kommer med en subjektiv mening.

Jeg synes også det hadde vært greit om man holdt seg unna faktafeil. I en sak ble det skrevet at vinmenyen tilsvarte en polpris på 98 kroner per person. Dette er feil, det vet jeg, for det er jeg som sitter og lager regnestykkene, sier Eikefjord.
 
Han lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen på grunn av en anmeldelse eller to som ikke er helt topp. Så lenge gjestene er fornøyde er han fornøyd.
 
Dessuten: Som profesjonell kokk strever man alltid etter å bli bedre.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her