Fullt hus på Eik Annen Etage

Ikke alle tør å åpne en restaurant i desember. Ole Johnny Eikefjord gjorde det, og har hatt suksess med Restaurant Eik Annen Etage.
Redaksjonen
08 Februar 2007 - 13:18

Desember 2006. Juestria er rett rundt hjørnet, siste rest av representasjonskontoer skal brukes opp og Oslo er full av mennesker som skal ha både tørt og vått. Topp-restaurantene i byen har godt belegg med forventningsfulle gjester.

Aldri mer i desember
Historiske Annen Etage på Hotel Continental har ligget brakk siden juni. Så åpnes dørene på nytt, på en tid av året hvor gjestene er mange og logistikken bør sitte.

- Jeg åpner ikke restaurant i desember en gang til, for å si det sånn, sier Ole Johnny Eikefjord.
 
For det var fullt opp av gjester fra første dag. Og trimmingen av logistikken måtte tas underveis.

- Det har vært mye jobb, men om jeg skal åpne en restaurant igjen blir det i februar. Det er bedre å åpne med halvfulle lokaler, da har man tid til å justere underveis. Med fullt trykk fra første dag tar det lenger tid å justere kursen, sier Eikefjord.

Løsere snipp
Sammen med investor Petter Stordalen tok Eikefjord ansvar for å skapte nytt liv i den over hundre år gamle restauranten på Continental. Som kjent ble den stengt i juni i fjor etter interne konflikter. Stedet ble pusset opp til et mer moderne uttrykk, og tanken var at stedet skulle apellere til litt yngre folk.

- Det er gøy å se at vi har fått det til. Vi har løsere snipp enn tidligere, og har fått et nytt publikum. Kort sagt flere nye folk. Og det er fullt hver dag. Med det mener jeg ikke 100 prosent belegg, for det er umulig å få til. Men alle bord er opptatt. Det hender selvsagt at det er åtte personer på et bord til ti, men slik er det bare, sier Eikefjord.

Fullt hus
Når det gjelder kritikkene har de vært varierende. Noen terningkast har landet på både fem og seks, andre har levert totalt slakt og gitt null poeng av fire. Slikt kan selvsagt virke hemmende på noen som driver i restaurantbransjen, men siden det har vært fullt hus siden oppstart er det åpenbart at publikum ikke har latt seg skremme.

- Folk får mene hva de vil, både om maten og vinen. Men hvis en anmelder er glad i brune steder og vurderer ut fra det kriteriet blir det jo aldri riktig. Vi må bli vurdert ut fra det vi prøver å levere. Da holder det jo ikke at enkelte anmeldere bare kommer med en subjektiv mening.

Jeg synes også det hadde vært greit om man holdt seg unna faktafeil. I en sak ble det skrevet at vinmenyen tilsvarte en polpris på 98 kroner per person. Dette er feil, det vet jeg, for det er jeg som sitter og lager regnestykkene, sier Eikefjord.
 
Han lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen på grunn av en anmeldelse eller to som ikke er helt topp. Så lenge gjestene er fornøyde er han fornøyd.
 
Dessuten: Som profesjonell kokk strever man alltid etter å bli bedre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her