Gallo sliter med TCA-problemer

Gallo of Sonoma, en av verdens aller største vinprodusenter, bekrefter at de for tiden sliter med TCA (trikloranisol) i sitt vinanlegg i Dry Creek Valley. TCA er den samme kjemiske komponent som medfører en ødelagt vins karakter i korkete viner.
Redaksjonen
05 November 2003 - 01:00

Anlegget i Dry Creek Valley produserer omlag 25 millioner flasker fordelt på 90 av Gallos viner. Oppdagelsen av TCA medfører at produkter som basisserien Gallo of Sonoma, Rancho Zabaco, Frei Ranch (nå kalt Frei) samt Marcelina-vinene er berørt.

Peter Vella, visepresident for Gallos vinproduksjon, uttaler at eksterne tester utført for Gallo viser funn av TCA i flere av vinene. Deriblant Frei Ranch Cabernet Sauvignon 1999. Mengdene er likevel langt under det nivået de fleste mennesker kan oppdage. TCA innebærer heller ingen helserisiko.

Vella sier videre at Gallo ikker er alene om å ha ukontrollerte funn av TCA. Beaulieu Vineyard, Chalone og Hanzell meddeler at også de har forekomster av TCA i sine vinkjellere (og viner).

Gallo mistenker nå at klorin-baserte produkter er benyttet i desinfiseringsrutinene for vinanlegget. Når klorin kommer i kontakt med vin og jord, kan kombinasjonen meget vel utvikle TCA.
- Skal man sette fingeren på kilden, er dette det mest sannsynlige og en forferdelig høy pris å betale for å holde produksjonen ren, sier Vella.

Fet var det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator som i sine blindsmakinger i 2002 først oppdaget TCA i viner fra Gallo. Siden den gang er TCA oppdaget i 35 av 75 Gallo-viner testet av WS. TCA uttrykker en litt muggen duft, evt. jordlig/kalket bitterhet og/eller t vinen smaker grønn og strippet for smak.

Etter oppdagelsen har Gallo sluttet å benytte klorin i renholdet. Prøver viser at mengden TCA nå er på vei nedover, men om man vil bli fri for problemet er usikkert.

Les mer her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her