UKENS VIN: Gammel kjenning i ny og strålende form – på et pol nær deg
Ukens vin

Gammel kjenning i ny og strålende form – på et pol nær deg

Carrascal er et solid stykke argentinsk rødvinshåndverk som fortsatt selges til en veldig gunstig pris. Og så finnes den i 240 polutsalg.

 

Carrascal 2015 smaker veldig seriøst med god syrlig mørk frukt, jordsmonn og et hint av trevirke, god fylde og fin fasthet og friskhet samt ikke minst lagringspotensial. Rett og slett god kompleksitet for en liten penge.

De siste årgangene av denne klassikeren har vist en jevnt stigende kvalitetskurve som har sammenheng med satsingen til siste Weinert-generasjon, nemlig André Weinert.

Les hele historien om hva som skiller Weinert-vinene fra andre argentinske viner

For Carrascal har det gitt en renere profil, uten det rustikke preget som i enkelte utgaver var mer påtrengende, mens det i andre var bare sjarmerende. Nå er denne vinen dermed der den skal være. Og i 2015-utgave blir den en fryd å følge, for den kommer til å holde i minst åtte år i kjelleren.

I dag er den et utmerket følge til kjøttretter av lam, elg, storfe og svin. I form av gryter, biff eller grillmat. Gi den et godt glass, gjerne det du ville bruke til en god bordeaux, for den har de samme kvalitetene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Carrascal 2017

Produsent:
Bod. y Cavas de Weinert
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
3240401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen