Giske godkjente menyen

Næringsminister Trond Giske var til stede på Tjuvholmen Sjømagasin for å smake på menyen, som skal serveres til opptil 3 millioner besøkende i løpet av Expo.
Redaksjonen
18 Mars 2010 - 17:34

Fursetgruppen vant september 2009 konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

- Dette er en kjempeutfordring for oss, og vi er både stolte og ydmyke over å bli valgt som Norges representant under EXPO, sier Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen. For å fremme de norske råvarene har Fursetgruppen inngått et samarbeid med Eksportutvalget for Fisk (EFF). I tillegg er Lerøy valgt som hovedsamarbeidspartner på levering av fersk norsk sjømat i Shanghai to ganger i uken.

Norske råvarer i verdensklasse
- Vi skal lage en norsk sjømatrestaurant som representerer oss, det norske kjøkken, kvalitet og kreativitet. Vi benytter norske råvarer fra havet, som etter min mening er i verdensklasse. Vi gleder oss til Expo, og med et godt samarbeid med Innovasjon Norge, EFF og Lerøy har vi stor tro på at dette skal gå bra, sier Furset.

Næringsminister Trond Giske benyttet anledningen til å snakke om verdien av norsk sjømateksport, og hvor viktig mat og norske råvarer er for omdømmebyggingen av Norge. Giske lot seg korrigere av Pjokken Eide fra EFF når det gjaldt tallet på eksporten til Kina. Eide kunne med glede informere om at samlet eksportverdi av sjømat til Kina i fjor oversteg 2 milliarder kroner. 780 millioner av disse var det laksen som stod for, men Furset har troen på at andre norske fiskesorter har et marked i Kina. - Ørret, røye, villkveite, skrei og møretorsk er fantastiske råvarer som vi tror vil slå an hos kineserne.

Med kjærlighet fra havet
- Det varmer oss i hjertene å høre Furset snakke så entusiastisk om norske råvarer. Vi skjønner at han er et utmerket valg til å presentere norsk mat og norsk kjøkken til kinesisk publikum under EXPO, uttalte Giske.
- Det heter jo at veien til hjertet går gjennom magen, og det gjelder også for kineserne.

Sjømatrestauranten har fått et kinesisk navn, som oversatt betyr «Kjærlighet fra det norske havet».
- Vi kinesere er jo et romantisk folkeslag, så dette er et fint navnevalg for restauranten, sa regissør Gu Junjie fra Zhejiang TV, som var til stede for å dekke seansen.

- Kineserne er matglade og derfor er det helt sentralt for oss at den maten vi bringer til Kina både er god og at den representerer Norge på en god måte, sier Generalkommissær for Norge på Expo 2010, Arild Blixrud.
- Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg til å drive restauranten, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai.

Eksempler fra menyen:
• Bakt norsk kongekrabbe servert med ingefær og lime
• Tradisjonell norsk fiskesuppe
• Dampede blåskjell med safran og basilikum
• Kamskjellsashimi servert med gulrotpuré
• Kveiteconfit med tomatmarmelade
• Lakseconfit med ristede mandler
• Sashimi av torsk servert med rosiner smakssatt med trøfler
• Norsk hummer server med grillet squash

Fursetgruppen
Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som består av Ekeberg Restauranten, Ekeberg Selskapsmat på gamle Sjømannsskolen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant, Dyna Fyr, Tjuvholmen Sjømagasin, operarestaurantene Argent, Sanguine og øvrig servering i Operaen.

Fursetgruppen er en betydelig aktør i norsk serveringsnæring. Samlet omsetning ligger på ca. 200 millioner kroner per år. Bjørn Tore Furset er innehaver av alle restaurantene som til sammen har 250 ansatte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her