Gjev pris til «norsk» konditor

Gjev pris til «norsk» konditor

Bo Jensen er den første i Norge som er tildelt Cordon Bleu du Saint Esprits initiativpris.
11 November 2013 - 12:11

Bo Jensen får Cordon Bleu du Saint Esprits intitiativpris for sin innsats for gastronomien, og engasjementet for den jærske Knudenosten trekkes fram i juryens begrunnelse.

Jensen er dansk, men har bodd i Norge siden 2003, og er den første her i landet som mottar denne prisen, skriver Stavanger Aftenblad.

Ordenen ble offisielt stiftet av Kong Henrik den III i 1579. Ordenens regalier, dekorasjoner og hederstegn er utstilt i skattkammeret på Louvre Museum i Paris. Hovedsetet ligger nå i en av Tysklands gamle kulturbyer, Erfurt, nær Weimar.

- I dag er ordenens viktigste formål å hedre og belønne personer som uegennyttig leder og bidrar til andre menneskers suksess, sier Terje Størkersen, president i den norske avdelingen, etablert i 2011.

Den arbeider for å bevisstgjøre betydningen av kunst, kultur og gastronomi som identitetsskapere, og blinket tidlig ut gastronom og humanist Bo Jensen.

- Jensen bruker hele sin fritid til å søke etter nye utfordringer innen gastronomi, både i inn- og utland. Med sin utadvendte væremåte, knytter han til seg internasjonale størrelser innen matfagene, til glede for matmiljøet i Rogaland og landet forøvrig, lyder begrunnelsen fra Cordon Bleu-ordenen.

I 2011 mottok Bo Jensen prisen for Årets Nyskapning fra Det norske Måltid for Knudenosten, kanskje Norges mest omtalte ost de to siste årene, ifølge Cordon Bleu.

Jensen er utdannet som både kokk, konditor, servitør, slakter og baker. Han arbeider til daglig som konditor ved Sola Strand Hotell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her