Gjev pris til «norsk» konditor

Gjev pris til «norsk» konditor

Bo Jensen er den første i Norge som er tildelt Cordon Bleu du Saint Esprits initiativpris.
11 November 2013 - 11:11

Bo Jensen får Cordon Bleu du Saint Esprits intitiativpris for sin innsats for gastronomien, og engasjementet for den jærske Knudenosten trekkes fram i juryens begrunnelse.

Jensen er dansk, men har bodd i Norge siden 2003, og er den første her i landet som mottar denne prisen, skriver Stavanger Aftenblad.

Ordenen ble offisielt stiftet av Kong Henrik den III i 1579. Ordenens regalier, dekorasjoner og hederstegn er utstilt i skattkammeret på Louvre Museum i Paris. Hovedsetet ligger nå i en av Tysklands gamle kulturbyer, Erfurt, nær Weimar.

- I dag er ordenens viktigste formål å hedre og belønne personer som uegennyttig leder og bidrar til andre menneskers suksess, sier Terje Størkersen, president i den norske avdelingen, etablert i 2011.

Den arbeider for å bevisstgjøre betydningen av kunst, kultur og gastronomi som identitetsskapere, og blinket tidlig ut gastronom og humanist Bo Jensen.

- Jensen bruker hele sin fritid til å søke etter nye utfordringer innen gastronomi, både i inn- og utland. Med sin utadvendte væremåte, knytter han til seg internasjonale størrelser innen matfagene, til glede for matmiljøet i Rogaland og landet forøvrig, lyder begrunnelsen fra Cordon Bleu-ordenen.

I 2011 mottok Bo Jensen prisen for Årets Nyskapning fra Det norske Måltid for Knudenosten, kanskje Norges mest omtalte ost de to siste årene, ifølge Cordon Bleu.

Jensen er utdannet som både kokk, konditor, servitør, slakter og baker. Han arbeider til daglig som konditor ved Sola Strand Hotell.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant

Her er oversikten over alle akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå
Dagens rett
Perfekt pinnekjøtt

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå

Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her