Ukens kake

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Gjør som amerikanerne, bak en saftig og holdbar, ekstra aromatisk kake

Gjør som amerikanerne, bak en saftig og holdbar, ekstra aromatisk kake

Det er mandler og appelsin som bidrar med aromaene, yoghurt og olivenolje for ekstra saftighet og holdbarhet.
10 Februar 2022 - 11:00

California er ikke bare kjent for sine druer, men også den enorme produksjonen av alle typer jordbruksvarer. Hvem kjenner ikke pakkene med Sun-Maid-logoen som inneholder rosiner og svisker. Mandler og appelsiner er like viktige, faktisk kommer 55 prosent av alle mandler i verden fra USA (altså California).

Se alt det andre søte du kan lage med mandler

Landet er dessuten nummer to i verden for appelsindyrking, og om enn ikke like ofte synlige i Norge. Appelsinen er ikke naturlig for Amerika, og kom trolig til kontinentet med Columbus i 1493.

Appelsiner er svært anvendelige i kjøkkenet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Fremgangsmåte

Kle en springform (24 cm diameter) med bakepapir eller smør den og dryss over mel, rist bort det overflødige. Sett stekeovnen på 175 grader.

Legg de skåldede mandlene på et bakebrett og rist dem i 12-15 minutter. Avkjøl.

Ha dem i en blender sammen med 1 ss hvetemel og kjør til fint mel.

Tips:
Du kan bruke 50 gram mandelmel i stedet.

Bland med resten av hvetemelet, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.

Knekk eggene i miksmaster-bollen og pisk jevnt. Tilsett sukkeret gradvis og pisk kraftig til sukkeret er oppløst. Rør inn yoghurt, olivenolje, appelsinskall og mandelessens.

Tilsett de tørre ingrediensene og vend forsiktig inn.

Hell røren i kakeformen. Dryss de revne mandlene på toppen. Stek i 35-40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

Avkjøl i formen i 10 minutter. Ta ut av formen og avkjøl helt. Pynt med appelsinskiver.

Slik lager du kandiserte appelsinskiver til pynt

Appelsiner er svært anvendelige i kjøkkenet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av California Wines

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her