Gull og sølv til Samson

Oslo-bakeriet Samson har Norges beste brød.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 13:00

Konkurransen Norges beste brød 2009 gikk av stabelen under Verdens Brøddag. Og Oslo-bakeriet W. B. Samson tok både første- og andreplassen i følge Bakeri.net.

Aller best er Samsons San Francisco Sour Dough Bread (surdeigsbrød).

- Brødet er et surdeigsbrød der surdeigen er laget på californiske rosiner. Vi har lagt en rosinjuice med honning og sukker som har begynt å gjære. Denne prosessen tar to uker. Brødet er produsert med lang, lang hvitetid og ingen gjær. Bare lange liggetider. Det gir tid til utvikling av smak og aroma. Brødet er stekt på steinovn, sier en glad og stolt Bjørn Njåmo til Bakeri.net. Han fortsetter:

- Brødet skapte vi egentlig i forkant. Vi hadde tenkt å starte med det og har allerede bestilt former. Brødet er basert på et brød som finnes i California. Dette er ingen kopi, men en norsk variant. Nå fikk vi testet produktet og det slo jo veldig godt an. Jeg skal selv purre på de bestilte formene på mandag for å sikre at vi kommer i gang med produksjonen snarest råd. Noe volumprodukt blir det ikke. Vi legger opp til en produksjon på rundt 250 brød om dagen. Utsalgsprisen vil ligge like under 40 kroner.

Samson tok også andreplassen med sitt Egertorgbrød. Dette er også et surdeigsbrød, med lite gjær og med lange liggetider. Brødet selger i dag allerede potensielt mer enn det Samson greier å produsere.

- Vi hadde forventninger om å komme blant de fem beste, men dette er helt vanvittig, sier Njåmo til Bakeri.net.

Følgende punkter ble bedømt: Skorpe, krumme, lukt, smak, kreativitet, utseende og sagbarhet.
På tredjeplass kom Dampbageriet, Norgesmøllene på fjerde, Kolonihagen Bakeri på femte og  United Bakeries på sjetteplass. De resterende ni produktene som deltok ble ikke rangert.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her