Gull til Norge i WACS

Gull til Norge i WACS

Geir Magnus Svae og Christer Rødseth tok gullet i Global Chefs Challenge under verdenskongressen for kokker i Sør-Korea.

– Vi er så glade! Dette var moro, er den spontane reaksjonen fra Geir Magnus og Christer. Jubelen stod i taket fra den norske delegasjonen som spontant gikk frem på scenen og sang av glede og til ære for vinnerne, skriver nkl.no.

– Vi har ventet på resultatet i over et døgn, og magefølelsen har variert hele tiden. Derfor var det ekstra gøy å dra seieren i land, gliser Geir Magnus Svae og Christer Rødseth mens de gjør seg klar til å feire sammen med resten av nordmennene som er i Daejeon i Korea.

Global Chefs Challenge blir regnes som en svært prestisjefull konkurranse, og gir en pekepinn på nivået hos de ulike landene som deltar. Norske kokker bekreftet igjen at de ligger i tet.

Geir Magnus Svae er manager på Det norske junior-kokkelandslaget og er kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell i Vikersund. Christer Rødseth er også på junior-kokkelandslaget og jobber til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.

Før den store finalen i Sør-Korea er det avviklet sju finaler i de globale WACS-regionene. De norske parhestene vant sin finale i London i mars.

LES OGSÅ: Juniorgull til Norge

I Korea tilberedte de sju finalelagene en fireretters meny til 12 personer i løpet av fem timer.

– Det har vært tøffe konkurrenter og dyktige lag vi har brynt oss mot, sier de to kokkene. De laget en vegetarrett til forrett, fiskerett av Sterlingkveite fra Hjelmeland, kjøttrett av oksebryst indrefilet og jordbær til dessert. Rettene ble servert på tallerkener fra Figgjo.

– Dette var en helt fantastisk finale, og vi gratulerer våre kokker og har fått en pangstart på jobben vil skal gjøre frem mot Stavanger om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL-president Kristine H. Hartviksen. Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL overtar i dag stafettpinnen for WACS 2014, som arrangør for neste verdenskongress i Stavanger.

LES OGSÅ: 1600 flasker øl med diplomatpost til Sør-Korea

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen