1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

Går med til vorspiel før WACS kommer til Norge.
24 April 2012 - 02:09

I forbindelse med den store verdenskongressen for kokker, WACS2012, skal den norske delegasjonen by på norsk øl.

– Vi skal markere oss tydelig, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i en pressemelding.

Han leder en delegasjon med over 50 nordmenn som skal til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) den første uka i mai. Nordmennene er til stede for å invitere til neste konferanse i Stavanger om to år – og for å snappe opp gode tips.

LES OGSÅ: Stavanger huser kokketoppmøte

Seks bryggerier får bli med til Seoul: Lervig (Stavanger), Berentsen (Egersund), Nøgne Ø (Grimstad), Haandbryggeriet (Drammen), Frydenlund og Ringnes (Oslo).

– Vi regner med at norsk øl vil falle i smak, og skal vi skal dele denne delen av norsk drikkekultur med gjestene våre i Korea. Litt akevitt har også fått plass på pallen på vei til det fjerne Østen.

– Disse ulike ølvariantene er valgt i samarbeid med Bryggeriforeningen og ølkjenneren Sigrid Stretkværn for å passe til fisk, spesielt laks, kveite og makrell, opplyser Andersen.

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder.

– Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS2014 Stavanger, sier Andersen.

LES OGSÅ: Skal gi mersmak

Den norske delegasjonen har også med seg en helt fersk film til det internasjonale publikummet i Korea. Den viser landbruk og sjømatnæring ispedd fjorder og andre turistmål.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her