1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

Går med til vorspiel før WACS kommer til Norge.

I forbindelse med den store verdenskongressen for kokker, WACS2012, skal den norske delegasjonen by på norsk øl.

– Vi skal markere oss tydelig, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i en pressemelding.

Han leder en delegasjon med over 50 nordmenn som skal til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) den første uka i mai. Nordmennene er til stede for å invitere til neste konferanse i Stavanger om to år – og for å snappe opp gode tips.

LES OGSÅ: Stavanger huser kokketoppmøte

Seks bryggerier får bli med til Seoul: Lervig (Stavanger), Berentsen (Egersund), Nøgne Ø (Grimstad), Haandbryggeriet (Drammen), Frydenlund og Ringnes (Oslo).

– Vi regner med at norsk øl vil falle i smak, og skal vi skal dele denne delen av norsk drikkekultur med gjestene våre i Korea. Litt akevitt har også fått plass på pallen på vei til det fjerne Østen.

– Disse ulike ølvariantene er valgt i samarbeid med Bryggeriforeningen og ølkjenneren Sigrid Stretkværn for å passe til fisk, spesielt laks, kveite og makrell, opplyser Andersen.

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder.

– Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS2014 Stavanger, sier Andersen.

LES OGSÅ: Skal gi mersmak

Den norske delegasjonen har også med seg en helt fersk film til det internasjonale publikummet i Korea. Den viser landbruk og sjømatnæring ispedd fjorder og andre turistmål.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen