1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

Går med til vorspiel før WACS kommer til Norge.
24 April 2012 - 01:09

I forbindelse med den store verdenskongressen for kokker, WACS2012, skal den norske delegasjonen by på norsk øl.

– Vi skal markere oss tydelig, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i en pressemelding.

Han leder en delegasjon med over 50 nordmenn som skal til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) den første uka i mai. Nordmennene er til stede for å invitere til neste konferanse i Stavanger om to år – og for å snappe opp gode tips.

LES OGSÅ: Stavanger huser kokketoppmøte

Seks bryggerier får bli med til Seoul: Lervig (Stavanger), Berentsen (Egersund), Nøgne Ø (Grimstad), Haandbryggeriet (Drammen), Frydenlund og Ringnes (Oslo).

– Vi regner med at norsk øl vil falle i smak, og skal vi skal dele denne delen av norsk drikkekultur med gjestene våre i Korea. Litt akevitt har også fått plass på pallen på vei til det fjerne Østen.

– Disse ulike ølvariantene er valgt i samarbeid med Bryggeriforeningen og ølkjenneren Sigrid Stretkværn for å passe til fisk, spesielt laks, kveite og makrell, opplyser Andersen.

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder.

– Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS2014 Stavanger, sier Andersen.

LES OGSÅ: Skal gi mersmak

Den norske delegasjonen har også med seg en helt fersk film til det internasjonale publikummet i Korea. Den viser landbruk og sjømatnæring ispedd fjorder og andre turistmål.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her