Drikke
Haglkrise i Burgund

Haglkrise i Burgund

Det ser meget svart ut for årets burgundavling etter haglbygene sist helg.
Redaksjonen
01 Juli 2014 - 10:47

Decanter.com melder at så mye som 40 prosent av avlingen kan bli påvirket av haglbygene som gikk over appellasjonene Meursault, Pommard, Volnay og Beaune i helgen. I alt 3.000 hektar er berørt.

Dette er området som er rammet

I vinmarken Clos des Mouches antas så mye som 90 prosent av avlingen å være tapt.

Denne vinen blir det ikke noe av i 2014

Haglet som forårsaket katastrofen skal ha vært så store som golfballer.

Derfor hjalp ikke antihagl-investeringene stort. I alt 34 generatorer var installert med 10 kilometers mellomrom for å sende ut spesielle mikropartikler i atmosfæren i håp om at det ville stoppe at haglbyger dannet seg.

Kan føre til flere konkurser

I følge sjefen for Volnay-foreningen av produsenter, Thiebault Huber på Domaine Huber-Verdereau, var det til liten nytte:

- Vi er i sjokk. Vi vet ikke hvorfor de ikke virket, kanskje stormen var for intens og for kort til at teknologien reagerte.

Her er Thiebault i lykkeligere omstendigheter

At haglstormen ble en ekstra belastning, skyldes de høye forventingene til 2014-avlingen, etter tre år med «mot normalt»-tilstander.

Vinmyndighetene i området ser ikke bort fra at det kan føre til enda flere produsenter i økonomisk uføre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her