NM for servitør
Han er Norges dyktigste servitør

Han er Norges dyktigste servitør

Marius Fidje Tjelta stakk av med soleklar seier i det første NM for servitører i Tromsø.
Aase E. Jacobsen
18 September 2015 - 16:46

I to dager har åtte av Norges dyktigste servitører konkurrert i det fjerde NM for servitører.

Og Marius Fidje Tjelta fra Lysebu vant en klar seier, ifølge hoveddommer Thomas Pedersen, Le Benjamin, som er veldig fornøyd med nivået på de åtte deltakerne.

På andreplass kom Marianne Sunde, Brasserie France og på tredje Rolf Wenstad, Oslo Militære Samfund.

Oppgavene kandidatene ble testet i var sabrering av champagne, blindlukting av brennevin, blindsmaking av vin, transjering og flambering av frukt, mat og vin i kombinasjon, transjering og servering av ost til gjester, borddekking og service til gjester, bartending og dekantering.

 

Ifølge Pedersen er NM-et lagt nært opp til nordisk servitørmesterskap med forskjell at det i NM er seks og ikke 12 gjester. Tjelta skal representere Norge i nordisk senere i år.

I juryen var også Ann Mari Wang-Johannessen, Oslo Militære Samfund, Signe Jensen, Engø Gård og Laila Berge, Lærlingekompaniet.

Øvrige deltakere i NM var Pål Gøran Stolt-Larsen, Tango Bar&Kjøkken, Bjarki Magnusson, BA53, Adrian Breiby, To rom&kjøkken, Mathias Toresen, Brasserie France, Marius Hunstad, Kulinarisk Akademi og Fredrik Aanstad Rabben, NordØst Food&Cocktail.

Tidligere servitørmestere er Aleksander Iversen, Camilla Laiho og Thomas Pedersen.

Konkurransen fant sted parallelt med NM i kokkekunst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her