Simo Kristidhi
Simo Kristidhi (Bilde: Solberg & Hansen)

Han skal vise fram norsk kaffebrennekunst i Kina

Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen skal representere Norge i World Coffee Roasting Championship i Kina i november.

Den rutinerte brennemesteren Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen vant prøve-VM i Wien i 2012 og har etter det bidratt sterkt til gjennomføringen av NM-konkurransene her hjemme. Nå skal Simo på nytt møte verdens beste kaffebrennere under VM i Guangzhou i Kina i desember.

– Jeg har stor kjærlighet til faget og har fått jobbe med de aller beste siden jeg begynte hos Solberg & Hansen for 14 år siden, sier Simo. Og det er ikke få kaffepersonligheter dette kaffebrenneriet på Ryen i Oslo har huset gjennom årene. Ikke minst Audun Sørbotten, som ble World Coffee Roasting Champion i 2015.

Lene Klovning fra Kaffa kom på andreplass, mens Janove Thorbjørnsen kom på tredjeplass.

Til sammen kjempet åtte kaffebrennere om NM-tittelen.

Dette mesterskapet er det siste av en rekke konkurranser som arrangeres av Specialty Coffee Association Norway hvert år. I årets NM i Kaffekunst sikret Odd-Steinar Tøllefsen sin fjerde NM-tittel i Brewers Cup som går ut på å lage best mulig håndbygget kaffe. Han har dermed skrevet seg inn i historien som den mestvinnende nordmann i denne sjangeren. Han ble blant annet verdensmester i 2015. Til daglig driver han kaffebrenneriet Supreme Roastworks i Oslo.

Fra venstre: Odd-Steinar Tøllefsen, Ingrid Aas, Sarah Mahmood, Preben Oosterhof og Rory Lee Rosenberg.
Fra venstre: Odd-Steinar Tøllefsen, Ingrid Aas, Sarah Mahmood, Preben Oosterhof og Rory Lee Rosenberg. Foto: Helena Krekling

Det er imidlertid ikke Odd-Steinar, men Rory Lee Rosenberg fra Stockfleths, Oslo, som skal representere Norge i barista-VM i Seoul til høsten. Han tok gull i øvelsen klassisk barista.

Årets kaffe-NM har enda flere vinnere. Sågar to fra samme bedrift, nemlig Sara Mahmood Preben Oosterhof fra Dromedar i Trondheim. De vant i henholdsvis Latte Art og Coffee in Good Spirits.

De skal sammen med Odd-Steinar bryne seg mot verdenseliten i disse øvelsene i VM i Budapest til sommeren. Det skal også Ingrid Aas fra Kaffebrenneriet i Oslo som er årets beste i klassen Cup Tasting.

Samtidig med NM i Kaffebrenning fant også Trøndelag Kaffefestival sted. Høydepunktet her var VM i kokekaffe. Her møtte lokale kokekaffe-entusiaster profesjonelle kaffebryggere til dyst.

Totalt 16 deltakere fikk ti minutter til å brygge kaffe. Kaffen skulle serveres i tynne porselenskopper i klassisk størrelse. Fire smaksdommere hadde benket seg rundt bordet ute på plenen, for anledningen pyntet med heklet duk og markblomster, og smakte seg gjennom kopp etter kopp før vinneren var klar. Det var kaffebrenneren fra Øver-Bakken på Inderøya, Einun Skoren, som stakk av med seieren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen