Hva gjør en kaffe til en påskekaffe?
Påske er høytid for det søte, og til det hører det med en god kopp kaffe. Men hva er det egentlig som gjør en kaffe til en påskekaffe?
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Påske er høytid for det søte, og til det hører det med en god kopp kaffe. Men hva er det egentlig som gjør en kaffe til en påskekaffe?
Les hele sakenSkotsk whisky setter en ekstra spiss på kaffen. Og her er det rom for å eksperimentere, men ikke ved å være gjerrig med råvarene.
Les hele sakenDet er kaldbrygget kaffe som gir denne effekten og sammen med tonic.
Les hele sakenBåde kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.
Les hele sakenKaffe og hvit sjokolade gir ostekaken en ekstra dimensjon. Liker du ikke kaffe, eller om den skal serveres til de yngste, kan du bruke kakao i stedet.
Les hele sakenTim Wendelboe har brent en batch med kaffe fra Jemen, og det er en begivenhet som tatt omstendighetene rundt kaffen i betraktning, gjør at den fortjener ekstra oppmerksomhet.
Les hele sakenTrondheims mest kjente kaffebar Dromedar gjorde en sterk figur i kaffe-NM som i år fant sted i hjembyen. Det ble seier i både klassisk barista og brygging samt andreplass i brenning.
Les hele sakenDen må ikke forveksles med iskaffe: Cold brew er en egen kaffestil og har lenge vært en hit i USA hvor den fås på både cafeer og supermarkeder. I Skandinavia er den ennå ikke veldig utbredt, men om vi leser i kaffegruten, tyder mye på at kaldbrygget kaffe
Les hele sakenIndia har etablert et klassifiseringssystem som ligner på vinverdenens. Men det har vist seg å ta tid for kaffekjøpere å videreformidle det helt til fram til kaffeposen. Med noen få kjente unntak.
Les hele sakenHer får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke som enten nytes innendørs, i hytteveggen eller fylles i termosen.
Les hele sakenVart opp med et solid festmåltid denne helgen. Oppskriften har en litt annen vri enn du er vant til.
Les hele sakenOm Tim Wendelboe er blitt beskyldt for å ta livet av espressoen på norske restauranter, kommer han til å motbevise det grundig gjennom sitt nye bokprosjekt og kaffetilbud.
Les hele sakenIskaffe er perfekt i varmen. I denne oppskriften er det kaffelikør som bidrar med kaffesmaken og sitron som bidrar med friskheten.
Les hele sakenMed Langøra Kaffebrenneri er Stjørdal definitivt satt på verdenskartet. I det tjue kvadratmeter store stabburet på Hjelseng Gård brennes det kaffe det går gjetord om langt utenfor sågar Europas grenser.
Les hele sakenSimo Kristidhi fra Solberg & Hansen skal representere Norge i World Coffee Roasting Championship i Kina i november.
Les hele sakenEr du en av dem som ikke får nok av julelukt i huset, kan du tjuvstarte med denne kanelduftende kaken.
Les hele sakenKombinasjonen av kaffe og mørk sjokolade er det som gjør susen i denne oppskriften. Under den mørke kremen er det en lys og saftig nøttebunn.
Les hele sakenRullekake må ikke ha bringebærsyltetøy som fyll. Denne oppskriften med espresso er vanedannende god.
Les hele sakenOdd-Steinar Tøllefsen tok en ny NM-seier og kan kanskje sikre seg selv og Norge enda en VM-tittel senere i år.
Les hele sakenRwanda er blitt en ny liten kaffestormakt. Og det i løpet av ett drøyt tiår. Men Rwanda hadde aldri vært den kaffenasjonen den er i dag, hvis det ikke hadde vært for kvinnene.
Les hele sakenKaffe fra Honduras er en solskinnshistorie på et mørkt bakteppe. Med flere norske brennerier som kunder er det nå duket for at kaffen dukker opp også hos deg.
Les hele sakenBergens kaffebaron Herman Friele har bidratt med kaffebønner fra egen farm til 7 Fjells siste brygg.
Les hele sakenAntallet norske kaffebrennerier blir stadig flere og interessen for håndverket øker. Med den nye foreningen Norsk Kaffebrennerlaug skal både fagmiljøet og håndverket styrkes.
Les hele sakenCup of Excellence har allerede feiret sine 15 første år og lagt 101 auksjoner bak seg. Resultatet er at noen tusen små farmere i 10 land har fått betalt for jobben og kvaliteten de leverer samt at vi som kaffeforbrukere har fått mye god kaffe.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Dette er andre kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.
Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.
Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
Vi snakker om Jura, Bairrada-baga og opprørske bobler.
Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.
Les hele sakenStrever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.
Les hele sakenFra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.
Les hele sakenFor denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.
Les hele sakenDenne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.
Les hele sakenDenne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.
Les hele saken