Han Steike gikk konkurs

Tap for biffelskere i Alta.

- Det koster mer å drive enn hva som kommer inn. Regnestykket er dessverre ganske enkelt. Vi måtte stenge sist helg, sier Ivan Olsen til Altaposten.

Det kom ikke uventet for de impliserte, men var en trist overraskelse og et tap for biffelskere i Alta. Biffhuset «Han Steike» er stengt grunnet konkurs.

Olsen sier til avisen at altaværingene har vært flinke til å bruke tilbudet, men sier at omsetningen har vært for liten de senere årene.

Han Steike hadde en omsetning på 5,8 millioner i 2008 og et negativt resultat på 271.000 kr samme år. Også i 2009 var tallene negative, og trenden fortsatte inn i 2010. Pluss har det ikke vært siden 2006. Restauranten var nå inne i sitt sjuende år og har slitt siden utgangen av 2007.

Ved flere anledninger har eierne, Ivan Olsen med 66 prosent og Vidar Angell med 34 prosent, måttet spytte inn friske kapital, sist med 650.000 kroner i april 2009. Nå var det tid for nytt innskudd, men eierne satte foten ned.

- Vi har håpet i det lengste at etterdønningene av finanskrisa skulle opphøre, at vi kunne få en oppsving med økt aktivitet til badeland og at turistene skulle vende tilbake. Det har ikke skjedd, dessverre, sier Olsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen