Hansen er Danmarks neste Bocuse-håp

Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotell er en racer på fiskekaker.

Under forrige ukes Cph Food Fair i Bella Center i København slo Kenneth Hansen til med en grillet lammesadel, tørket hjerte og en braisert lammeskank som sendte ham helt til topps blant Danmarks kandidater til Bocuse d’Or i 2015.

LES OGSÅ: Noma-kokker satser i København

Vinnerretten kommer imidlertid ikke på menyen ved Svinkløv Badehotell.

- For guds skyld, nei! Vi er helt ned på jorden, har sandaler på i kjøkkenet og er ikke for fine til å lage fiskekaker. Det er to ulike verdener, sier Hansen til Politiken.

De neste årene skal han trene med tanke på neste års Bocuse d’Europe i Stockholm og selveste VM for kokker i Lyon året etter.

Danmark har rike tradisjoner i Bocuse d’Or. I år vant Jeppe Foldager sølv i Lyon. I etterkant av mesterskapet har han takket ja til jobb som kjøkkensjef på restauranten Alberto K. i København.

LES OGSÅ: Ørjan: Skjønte ikke hva som skjedde

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen