Old Bottle Wine in a old cellar
Old Bottle Wine in a old cellar

Har du ikke vinkjeller? Kjøp ferdig lagret vin

Vinmonopolets marsauksjon byr på det meste hjertet kan begjære av flytende. Det meste ferdig modnet.

Katalogen inneholder 821 forskjellige produkter fordelt på vin, hetvin, brennevin og øl. Noe for enhver med andre ord. Slik sett skiller ikke denne auksjonen seg ut fra andre. Det gjelder også når det kommer til enkeltprodusenter, mange anerkjente navn i gode årganger.

Se alle auksjonsobjektene her

De eldste vinene er ikke uventet hetviner, en Rivesaltes 1927 fra Bory med minstepris på 800 kroner, en vinstil som er svært prisgunstig. Like gammel er Cockburn Vintage port 1927, men som har en helt annen prislapp. Her starter det på 4000 kroner.

Hetvin er en rimelig sikker investering, det gjelder også søtvin. Men interessen er alltid størst for de tørre vinene, med og uten bobler, hvite som røde. Dom Perignon 1969 med minstepris 2400 kroner kommer til å bli rift om for selv om året som sådan ikke vurderes helt på topp av alle kilder, får akkurat denne vinen veldig høy skår (96p) av den svenske champagneeksperten Richard Juhlin. Det gjelder også 1975-utgaven av samme vin til samme pris. Det beste kjøpet er Jacquesson Extra Brut 1996 til minstepris på 600 kroner, siden den kostet 852 kroner for 7-8 år siden.

Om det blir whisky eller cognac som oppnår de høyeste prisene i denne runden er ikke gitt, men i begge kategorier er det flasker med høye verdivurderinger.

Brennevin, inkludert likører, som er lagret lenge i flasken er populært blant bartendere som gjerne har «støvete» flasker i barhyllene. Også dette er blant auksjonsobjektene denne gangen.

Budene må legges inn før 29. og 30. mars. Les mer her.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen