Ukens drink

Pære ingefær og rom

Har du overmodne pærer, redder du dem med denne drinken
Foto: (Darya Arnautova)

Har du overmodne pærer, redder du dem med denne drinken

Den er dessuten perfekt for en vinterlig fredagskveld eller etter en lang dag i skiløypa eller bakken.
24 Februar 2023 - 13:00

Når pærer blir overmodne, er det ikke så lett å redde dem. De blir nemlig veldig "juicete" i fruktkjøttet. Det gjør dem velegnet for å lage juice.

Og har du en blender eller juicer, kan du hive hele pærer oppi. Med skrell og det hele (men uten eventuelt brune flekker).

Slik får du mye smak og struktur på pærejuicen. Og det passer bra når du skal bruke den i en enkel, men effektiv drink som denne. 

Rom gir fylden, ingefæren krydderet og sitronen friskhet til smaken av modne pærer. Litt soda på toppen gir det lille ekstra. 

Har du ikke blender, kan du bruke håndkraft. Skjær opp pærene i biter og press dem gjennom et dørslag/sikt. Da får du en tykk juice som kan brukes som den er siden drinken siles etter at den er shaket. 

Pære ingefær og rom - drinkoppskrift

Pære ingefær og rom - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha rom, pærejuice, ingefær og sitronsaft i en shaker med is. 
  2. Rist kraftig.
  3. Sil over i et glass med isbiter etter valg.
  4. Topp med litt soda.
  5. Pynt med pæreskive.

Tips:
Du lager pærejuicen enkelt selv: Har du overmodne pærer, ha dem i en blender med skrell og kjerner (ikke stilk). Kjør til mos og press gjennom en sil. Ingen ting går til spille, og maksimal smak.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her