Ukens drink

Pære ingefær og rom

Har du overmodne pærer, redder du dem med denne drinken
Foto: (Darya Arnautova)

Har du overmodne pærer, redder du dem med denne drinken

Den er dessuten perfekt for en vinterlig fredagskveld eller etter en lang dag i skiløypa eller bakken.
24 Februar 2023 - 13:00

Når pærer blir overmodne, er det ikke så lett å redde dem. De blir nemlig veldig "juicete" i fruktkjøttet. Det gjør dem velegnet for å lage juice.

Og har du en blender eller juicer, kan du hive hele pærer oppi. Med skrell og det hele (men uten eventuelt brune flekker).

Slik får du mye smak og struktur på pærejuicen. Og det passer bra når du skal bruke den i en enkel, men effektiv drink som denne. 

Rom gir fylden, ingefæren krydderet og sitronen friskhet til smaken av modne pærer. Litt soda på toppen gir det lille ekstra. 

Har du ikke blender, kan du bruke håndkraft. Skjær opp pærene i biter og press dem gjennom et dørslag/sikt. Da får du en tykk juice som kan brukes som den er siden drinken siles etter at den er shaket. 

Pære ingefær og rom - drinkoppskrift

Pære ingefær og rom - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha rom, pærejuice, ingefær og sitronsaft i en shaker med is. 
  2. Rist kraftig.
  3. Sil over i et glass med isbiter etter valg.
  4. Topp med litt soda.
  5. Pynt med pæreskive.

Tips:
Du lager pærejuicen enkelt selv: Har du overmodne pærer, ha dem i en blender med skrell og kjerner (ikke stilk). Kjør til mos og press gjennom en sil. Ingen ting går til spille, og maksimal smak.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her