BRANSJE: Heidi vant Ruinarts nordiske konkurranse
Bransje

Heidi vant Ruinarts nordiske konkurranse

Heidi Iren Hansen ble best av i alt 13 vinkelnere fra hele Norden.

Hun fikk best skår av alle i blindsmakingskonkurransen Ruinart Challenge. De 13 deltakerne smakte seg gjennom fire ulike viner: Pierre Peters Blanc de Blancs Brut, Grgich Chardonnay Napa Valley 2013, Hamilton-Russell Chardonnay 2013 og Vincent Girardin Puligny-Montrachet Les Ensegnieres 2013.

-Blindsmakinger er alltid vanskelig særlig siden det er så lett å tenke for mye og prøve å lete etter et tema eller sammenheng. Men det var tydelig at det var viner av høy kvalitet, sier Heidi Iren Hansen som til daglig jobber som vinansvarlig på Kulinarisk Akademi.

Fra Norge deltok også Aleksander Iversen, Statholdergaarden, Yan Lam, Chinatown Sandvika og Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund. Henrik er for øvrig regjerende norgesmester og skal representere Norge i VM neste år. I mellomtiden skal Henrik og Heidi delta for Norge i nordisk mesterskap på Island i oktober.

Om det blir flere mesteskap på Heidi etter det er usikkert. Rett etter at hun mottok Ruinart-prisen, fikk hun beskjed om at hun var tatt opp ved Master of Wine-studiet. -Det blir nok flere NM, men alt avhenger av hvor mye tid Master of Wine-studiet kommer til å ta framover, sier hun.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen