Helles siste konk

Det siste av en rekke selskaper med Helle Jordbræks navn er nå konkurs.

Helle Jordbræk gikk i praksis ut av driften av Helles Løiten Brænderi AS allerede sist sommer. Da var et knippe av hennes spisesteder enten overtatt av andre eller konkurs.

Jordbræk er kjent fra driften av flere spisesteder, ikke minst en rekke restauranter som bar navnet hennes, og skøytepuben Siste Indre på Hamar. Puben gikk konkurs sist sommer, skriver Hamar Arbeiderblad.

Bobestyrer Kjetil Schonhowd fra advokatfirmaet Alver på Lillehammer sier at konkursen ble begjært av Skatt Øst og at kravet er på om lag 280.000 kroner pluss renter.

Ifølge Schonhowd tilbød Brænderi Eiendom AS ved Jordbræks forretningspartner Rolf Borge seg å betale inn så godt som hele beløpet, utenom renter. Dette ble avslått av Skatt Øst.

- Dette er ganske enkelt utrolig. Det er farlige signaler ikke å godta tilbud om innbetaling av hele kravet. Nå blir det tap på staten og dermed skattebetalerne. Siden Borge var villig til å betale så virker dette veldig merkelig, sier Jordbræk.

Rolf Borge (65) sier til HA at han etter forhandlinger gikk med på å betale hele hovedstolen i kravet fra Skatt Øst. Hamar Arbeiderblad har ikke lykkes å få saken kommentert av Skatt Øst.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen