Hemmeligheten ligger i fyllet. Det er kanskje utradisjonelt, men ved ĂĄ lage et fyll med marsipan fĂĄr du inn den fantastiske smaken av mandler, og bakverket fĂĄr en fyldigere smak!
Ikke for varm væske
Men det er flere hemmeligheter bak en god gjærbakst? Hva skal til for å få den perfekte konsistensen på deigen slik at den hever godt og blir luftig?
Den viktigste faktoren til suksess er å ikke la væsken bli for varm. 25-30 grader er helt perfekt, elte deigen godt og ta deg god tid til for- og etterheving. Med gjærbakst blir hastverk lastverk!
TIPS: Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket ovnsdøren.
Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun stĂĄr bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker pĂĄ TV3.