Ukens kake

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Blåbærsnurrer konkurrerer med kanelsnurrer - bare prøv selv
Foto: (Caroline Tengen)

Blåbærsnurrer konkurrerer med kanelsnurrer - bare prøv selv

Her er kanelen byttet ut med kardemomme, og i tillegg er de fylt med blåbær, mandelmasse og vaniljekrem. Hva mer kan du ønske?
15 September 2022 - 11:00

Vi snakker selvsagt om en noe mektigere snurr enn den klassiske kanelsnurren, også kjent som skillingsbolle.

Har du ikke blåbær, kan du fint bruke bringebær eller andre hagebær. Her er det bare fantasien som setter grensene. Husk for all del å lage stor porsjon, for de kommer til å gå unna som varmt hvetebrød. 

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Start med vaniljekremen:
Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk. Ta ut vaniljestangen.

Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.

Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.

Gjør klar hvetedeigen:
Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig.

Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.

Lag fyllet:
Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene unntatt blåbær i en mikser. Vend inn blåbærene.

Utbaking:
Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler.

Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover.

Brett deigen på midten og skjær den i strimler.

Snurr sammen hver strimmel til du har ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.

Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr.

Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Se våre andre oppskrifter på snurrer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her