- Søt deig:
- Sikt alt det tørre i en bolle.
- Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.
- Ha i egget og hell det våte i det tørre.
- Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.
- Forhev deigen i 30-45 minutter.
- Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.
- Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.
- Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.
- Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.
- Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.
- Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).
- Fyll:
- Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.
- Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.
TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen (tekst og foto)