Kanelsnurrer
Foto: Norges sjømatråd

Kanelsnurrer

Deilige kanelsnurrer som både barn og voksne vil elske.

Fremgangsmåte

  1. Søt deig:
  2. Sikt alt det tørre i en bolle.
  3. Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.
  4. Ha i egget og hell det våte i det tørre.
  5. Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.
  6. Forhev deigen i 30-45 minutter.
  7. Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.
  8. Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.
  9. Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.
  10. Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.
  11. Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.
  12. Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).
  13. Fyll:
  14. Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.
  15. Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.
TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her