Her får du mye god champagne for pengene

Her får du mye god champagne for pengene

Når både morsdag og valentinsdag faller på samme dato, må det noe virkelige godsaker til.

Lanson Gold Label 2008 er til tross for at den nærmer seg 500-lappen, et godt kjøp. Kvalitetsmessig er den på nivå med champagner som koster det dobbelte. Så selv om Lanson er en relativt stor champagneaktør, har de alltid sørget for at denne klassiske cuveen er «moderat» priset.

2008 er dessuten et interessant champagneår med god struktur, både fra syre og konsentrasjon. Og Lansons Gold Label er kjent for sin gode holdbarhet.

Se smaksnotatene for de eldre vinene her

Om lagringspotensialet er uvesentlig på en dag som førstkommende søndag, er det greit å vite at den også smaker fantastisk allerede. Spesielt om du har noe godt å servere den til. Gjerne med lyst kjøtt som kyllin eller svin, eller endog lammefilet. Den er laget med litt mer blå druer enn grønne, som gjør at den har mye å bidra med som kjøttvin.

Går du for sjømat, er Collard-Picard Cuvee Dom Picard Blanc de Blancs 2011 et funn. Også den konkurrerer med toppcuveene fra større champagnehus, men til en «liten» pris. Collard-Picard tilhører småhusene og et av de yngste. Olivier og Caroline Picard startet så sent som i 1996, men kommer fra kjente champagnefamilier.

Bestefaren til Olivier, René Collard, var kjent for sin spesielle oksidative fatlagrete champagnestil av pinot meunier. Men Olivier og Caroline gjør sine egne greier. Og det gjør de åpenbart veldig godt, skal vi dømme ut fra smaken på vår vin og ikke minst hva den koster.

Mens disse to champagnene er på plass i svært mange polhyller, er godbiten Jacquesson Cuvee 737 inne på 12 pol. Men den stråler i siste tilgjengelig tapping som har 2009 som basevin med tillegg av litt eldre vin, såkalt reservevin, og ble omkorket i april i 2014. Det har gitt en veldig åpen og rik vin med super syre og veldig fine bobler. Selv om den er klar for å nytes, tåler den så absolutt å lagres i flere år.

Derfor er Jacquessons champagne så lagringsdyktig

At den har mye å gå på er den sent omkorkete utgaven av en tidligere blanding, Jacquesson Cuvee 733 D.T. et veldig godt bevis på. Litt mer moden i frukten, samtidig som den har antatt mer eksotisk preg samt lagringstoner. Sen omkorking er et interessant grep som særlig Bollinger har raffinert. 

Les om Bollingers fantastiske resultater med sen omkorking

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Lanson Gold Label Brut Vintage 2009

Produsent:
Champagne Lanson
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
699,90 kr
Varenummer:
4260901
91 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Collard-Picard Cuvee Dom Picard Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2011

Produsent:
Collard-Picard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
489,00 kr
Varenummer:
2181901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

  

Jacquesson Cuvée no 737

Produsent:
Champagne Jacquesson
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
4373901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen