I 2025 byr vi på 6 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.
Skotsk gastronomisk revolusjon med whiskyhistorie
Glenturret er verdens første whiskydestilleri som har to Michelin-stjerner. Samtidig ble det starten for en gastronomisk revolusjon i Skottland. Bak står kokken Mark Donald som i sin tid valgte bort Noma til fordel for sine hjemtrakter.
Ut av skyggen av Bordeaux – med helt andre viner
Parallelt med de fyldige og lagringsdyktige rødvinene som er varemerket til Cahors, finnes det produsenter som med øko- og biodynamisk dyrking velger en mer moderne tilnærming samtidig som de nyter godt av en stor mengde veldig gamle vinplanter. Tiden da Cahors gjorde alt for å være Bordeaux er forbi.
Har pinot blanc premier-cru-potensial?
Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.
Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.
At ting tar tid, gir mening for Louis Latour
28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.
Her kan du lese hele utgaven av magasinet
NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)
Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet
Neste nummer av Apéritif kommer 9. september 2025