Godbiter i pollisten
Her kjenner du på bordeauxstorhet til en liten pris

Her kjenner du på bordeauxstorhet til en liten pris

Ikke bare er den veldig myk og deilig allerede, men den tåler fint å lagres og så er den signert en som har fått kvalitet inn med morsmelken. Stikkordet er Ch. Angelus.
Aase E. Jacobsen
23 September 2020 - 14:45
 

Dame de Boüard 2017 er en virkelig lekkerbisken av en bordeauxvin, nydelig og aromatisk med herlig ungdommelig plommefrukt og uttalt mykhet i munnen. All kosesmaken til tross, har den nok av alt til å fungere veldig godt til mat samtidig som den også vil utvikle seg videre i en god kjeller.

Men hvorfor vente. Den er et prakteksemplar av en merlotbasert vin, i en stil som du bare finner hos de beste østsideslottene. Denne vinen er for øvrig et for meg helt nytt bekjentskap fra denne delen av Bordeaux, nærmere bestemt Montagne-St. Emilion, som er en av de såkalte satellittene til St. Emilion.

Bli først til å bestille

Denne spalten er veldig populær, og mange bestiller vinene vi anbefaler. Dermed kan du oppleve at de er utsolgt når du bestiller. Abonnerer du på Apéritif Mat- og vinklubb får du dette tipset en dag før alle andre.

Hemmeligheten ligger i navnet, og Boüard-damen er ingen ringere enn Coralie de Boüard som trådte sine barnesko på Ch. Angelus og er datteren av slottets eier og vinmaker Hubert de Boüard som har vært en viktig faktor i å gjenskape dette slottets storhet. Siden 2012 tilhører Ch. Angelus den øverste klassen i St. Emilion, nemlig Premier grand cru classe A. sammen med Ch. Ausone, Pavie og Cheval Blanc.

Også Coralie har bidratt gjennom sin rolle som markedsansvarlig i 10 år. Før hun i 2012 da hun var 32 år gammel, tok over Ch. La Fleur de Boüard i Lalande-de-Pomerol som familien kjøpte i 1998.

Coralie de Boüard.

Parallelt med at hun fikk to barn kjøpte hun og mannen i 2016 en eiendom i Montagne-St. Emilion, la Tour Musset som ble døpt om til Clos de Boüard. Totalt eier de nå 30 hektar vinmarker fordelt på flere parseller og adresser. Hun valgte dette underområdet siden det har samme kalkjord som St. Emilion på platået, og med kalk og leirjord i de sørvendte skråningene.

At nærmeste naboer til noen av parsellene er navn som Troplong Mondot, Fonbrauge, Fleur Cardinale og Valandraud er selvsagt også av betydning.

Og det er dette som skinner gjennom i vinen som altså er Coralies andrevin, laget av druer fra eiendommen, men med et annet uttrykk enn toppvinen som heter Clos de Boüard, men som ikke selges i Norge. Målet hennes er å lage bærekraftig framstilt bordeauxvin hvor du får mye for pengene. Eiendommen er siden 2019 sertifisert som Haute Valeur Environnementale nivå 3 i denne særfranske økoordningen.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Chateau Clos de Bouard
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    345.80 kr
    Varenummer:
    12171101
    90 POENG
    Dame de Boüard
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her