Her ligger Europas beste hotellsuite

Her ligger Europas beste hotellsuite

Oslo-hotellet fikk prestisjepris under European Hotel Design Awards.
25 November 2013 - 14:17

The Thiefs ”The Oslo Suite” er kåret til årets beste suite. Hotellet fikk prisen under utdelingen av European Hotel Design Awards i London, og det er første gang et norsk hotell vinner denne prisen i konkurranse med de fremste hotellene i Europa.

 – Vi satt bare og måpte da vi hørte The Thief ble ropt opp. Konkurransen var tøff, og alle de store kjedene, som Starwood, Hyatt, Four Seasons, Hilton og Rezidor var til stede. Selv med 900 gjester og hotellegender som Studio 54-grunnlegger Ian Schrager i salen, er jeg sikker på at vi fra The Thief var de aller stolteste. En fantastisk anerkjennelse, sier Anemone Wille Våge, som har hatt ansvaret for å designe interiøret på The Thief, i en pressemelding.

Design- og arkitekturmagasinet Sleeper Magazine og en jury bestående av 20 fremstående personer innen hotell, design og media kårer hvert år én vinner i 10 ulike hotellkategorier.

– Musikken har Grammy, filmbransjen har Palme D'Or, mat har Bocuse D'Or og hotellbransjen har European Hotel Design Awards. Dette er en vanvittig ære, og at THE THIEF kan stikke av med en slik pris foran gigantiske hotellsatsinger som Four Seasons George V i Paris og The Wellesley i London, er nesten vanskelig å begripe. Dette setter Tjuvholmen og Oslo på det internasjonale hotellkartet, jubler Petter Stordalen.

 ”The Oslo Suite” er hotellets 160m2 store toppsuite, utsmykket med blant annet flere kunstverk signert Pop Art-legenden Sir Peter Blake. I tillegg har suiten panoramautsikt, egen takterrasse og interiør designet av Anemone Wille Våge. Møblene kommer fra norske og internasjonale toppdesignere som Massimo Castagna, Antonio Citterio, Jonathan Adler og Anne Haavind.

– The Oslo Suite og The Thief har en fantastisk utsikt over området på Tjuvholmen og Astrup Fearnley Museet. Pop Art-interiøret, inspirert av kunstneren Sir Peter Blake, gir en forfriskende tilnærming til en luksussuite som kombinerer komfort i verdensklasse med enestående fjordutsikt, heter det i juryens begrunnelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her