Verdens beste barer
Himkok er en av verdens aller beste barer
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er en av verdens aller beste barer

Nå er det klart: Norge har en bar blant de 50 beste i verden og det er Himkok.
Aase E. Jacobsen
14 Oktober 2016 - 19:14

Worlds 50 Best Bars har offentliggjort årets liste og den inneholder en norsk bar, nemlig Himkok på 42. plass.

Baren som åpnet i 2015 var derfor ikke en gang på Bars to watch-listen over de 50 til 100 beste barene i verden. Dette er altså en form for runner-up til å komme videre to 50-beste-listen.

Men ting skjer raskt i barverdenen. Verdens beste bar i 2015, 2014 og 2013, Artesian, er nå nummer 54 etter at teamet som hadde sørget for topplasseringen, nå har sluttet.

Listen over de 51. til 100 beste barene inneholder i år ingen norske navn, derimot mange andre toppbarer som White Lyan i London, Dry Martini i Barcelona og Shumann’s i München.

At stemningen er stor på Himkok er lett å gjette seg til: -Det er kjempegøy å hevde seg blant så mange bra barer i verden. Det som har gjort at vi har havnet der er også takket være det høye nivået i Norge. Jeg mp si at vi har en del fantastiske barer i Norge med veldig dyktige folk som jobber der, sier daglig leder Yunus Yildiz og legger tid: - En annen nøkkelfaktor har nok vært de som jobber hos oss. Ikke bare er de dyktige, men de er veldig hardtarbeidende og gjør til enhver tid sitt beste. Fremover må vi nok bare jobbe enda hardere slik at Norge fortsatt har en plass på denne listen. 

Helt på topp i verden er imidlertid The Dead Rabbit, New York, som rykket opp fra andreplassen de to foregående år. Nummer to er American Bar på Savoy og Dandelyan, begge London. Med Connaught som nummer fire og Attaboy i New York som nummer fem, har verdensbyene befestet sin posisjon som klodens barsentrum.

Se hele listen her 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her