Verdens beste barer
Himkok er en av verdens aller beste barer
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er en av verdens aller beste barer

Nå er det klart: Norge har en bar blant de 50 beste i verden og det er Himkok.
Aase E. Jacobsen
14 Oktober 2016 - 18:14

Worlds 50 Best Bars har offentliggjort årets liste og den inneholder en norsk bar, nemlig Himkok på 42. plass.

Baren som åpnet i 2015 var derfor ikke en gang på Bars to watch-listen over de 50 til 100 beste barene i verden. Dette er altså en form for runner-up til å komme videre to 50-beste-listen.

Men ting skjer raskt i barverdenen. Verdens beste bar i 2015, 2014 og 2013, Artesian, er nå nummer 54 etter at teamet som hadde sørget for topplasseringen, nå har sluttet.

Listen over de 51. til 100 beste barene inneholder i år ingen norske navn, derimot mange andre toppbarer som White Lyan i London, Dry Martini i Barcelona og Shumann’s i München.

At stemningen er stor på Himkok er lett å gjette seg til: -Det er kjempegøy å hevde seg blant så mange bra barer i verden. Det som har gjort at vi har havnet der er også takket være det høye nivået i Norge. Jeg mp si at vi har en del fantastiske barer i Norge med veldig dyktige folk som jobber der, sier daglig leder Yunus Yildiz og legger tid: - En annen nøkkelfaktor har nok vært de som jobber hos oss. Ikke bare er de dyktige, men de er veldig hardtarbeidende og gjør til enhver tid sitt beste. Fremover må vi nok bare jobbe enda hardere slik at Norge fortsatt har en plass på denne listen. 

Helt på topp i verden er imidlertid The Dead Rabbit, New York, som rykket opp fra andreplassen de to foregående år. Nummer to er American Bar på Savoy og Dandelyan, begge London. Med Connaught som nummer fire og Attaboy i New York som nummer fem, har verdensbyene befestet sin posisjon som klodens barsentrum.

Se hele listen her 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her