Verdens beste barer
Himkok er en av verdens aller beste barer
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er en av verdens aller beste barer

Nå er det klart: Norge har en bar blant de 50 beste i verden og det er Himkok.
Aase E. Jacobsen
14 Oktober 2016 - 19:14

Worlds 50 Best Bars har offentliggjort årets liste og den inneholder en norsk bar, nemlig Himkok på 42. plass.

Baren som åpnet i 2015 var derfor ikke en gang på Bars to watch-listen over de 50 til 100 beste barene i verden. Dette er altså en form for runner-up til å komme videre to 50-beste-listen.

Men ting skjer raskt i barverdenen. Verdens beste bar i 2015, 2014 og 2013, Artesian, er nå nummer 54 etter at teamet som hadde sørget for topplasseringen, nå har sluttet.

Listen over de 51. til 100 beste barene inneholder i år ingen norske navn, derimot mange andre toppbarer som White Lyan i London, Dry Martini i Barcelona og Shumann’s i München.

At stemningen er stor på Himkok er lett å gjette seg til: -Det er kjempegøy å hevde seg blant så mange bra barer i verden. Det som har gjort at vi har havnet der er også takket være det høye nivået i Norge. Jeg mp si at vi har en del fantastiske barer i Norge med veldig dyktige folk som jobber der, sier daglig leder Yunus Yildiz og legger tid: - En annen nøkkelfaktor har nok vært de som jobber hos oss. Ikke bare er de dyktige, men de er veldig hardtarbeidende og gjør til enhver tid sitt beste. Fremover må vi nok bare jobbe enda hardere slik at Norge fortsatt har en plass på denne listen. 

Helt på topp i verden er imidlertid The Dead Rabbit, New York, som rykket opp fra andreplassen de to foregående år. Nummer to er American Bar på Savoy og Dandelyan, begge London. Med Connaught som nummer fire og Attaboy i New York som nummer fem, har verdensbyene befestet sin posisjon som klodens barsentrum.

Se hele listen her 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her