Verdens beste barer
Himkok er en av verdens aller beste barer
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er en av verdens aller beste barer

Nå er det klart: Norge har en bar blant de 50 beste i verden og det er Himkok.
Aase E. Jacobsen
14 Oktober 2016 - 19:14

Worlds 50 Best Bars har offentliggjort årets liste og den inneholder en norsk bar, nemlig Himkok på 42. plass.

Baren som åpnet i 2015 var derfor ikke en gang på Bars to watch-listen over de 50 til 100 beste barene i verden. Dette er altså en form for runner-up til å komme videre to 50-beste-listen.

Men ting skjer raskt i barverdenen. Verdens beste bar i 2015, 2014 og 2013, Artesian, er nå nummer 54 etter at teamet som hadde sørget for topplasseringen, nå har sluttet.

Listen over de 51. til 100 beste barene inneholder i år ingen norske navn, derimot mange andre toppbarer som White Lyan i London, Dry Martini i Barcelona og Shumann’s i München.

At stemningen er stor på Himkok er lett å gjette seg til: -Det er kjempegøy å hevde seg blant så mange bra barer i verden. Det som har gjort at vi har havnet der er også takket være det høye nivået i Norge. Jeg mp si at vi har en del fantastiske barer i Norge med veldig dyktige folk som jobber der, sier daglig leder Yunus Yildiz og legger tid: - En annen nøkkelfaktor har nok vært de som jobber hos oss. Ikke bare er de dyktige, men de er veldig hardtarbeidende og gjør til enhver tid sitt beste. Fremover må vi nok bare jobbe enda hardere slik at Norge fortsatt har en plass på denne listen. 

Helt på topp i verden er imidlertid The Dead Rabbit, New York, som rykket opp fra andreplassen de to foregående år. Nummer to er American Bar på Savoy og Dandelyan, begge London. Med Connaught som nummer fire og Attaboy i New York som nummer fem, har verdensbyene befestet sin posisjon som klodens barsentrum.

Se hele listen her 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her