Yunus Yildiz, Monica Berg og Joakim Olsson er verdens lykkeligste akkurat nå
Yunus Yildiz, Monica Berg og Joakim Olsson er verdens lykkeligste akkurat nå (Bilde: Julie H. Amundsen)

Himkok er en av verdens aller beste barer

Nå er det klart: Norge har en bar blant de 50 beste i verden og det er Himkok.

Worlds 50 Best Bars har offentliggjort årets liste og den inneholder en norsk bar, nemlig Himkok på 42. plass.

Baren som åpnet i 2015 var derfor ikke en gang på Bars to watch-listen over de 50 til 100 beste barene i verden. Dette er altså en form for runner-up til å komme videre to 50-beste-listen.

Men ting skjer raskt i barverdenen. Verdens beste bar i 2015, 2014 og 2013, Artesian, er nå nummer 54 etter at teamet som hadde sørget for topplasseringen, nå har sluttet.

Listen over de 51. til 100 beste barene inneholder i år ingen norske navn, derimot mange andre toppbarer som White Lyan i London, Dry Martini i Barcelona og Shumann’s i München.

At stemningen er stor på Himkok er lett å gjette seg til: -Det er kjempegøy å hevde seg blant så mange bra barer i verden. Det som har gjort at vi har havnet der er også takket være det høye nivået i Norge. Jeg mp si at vi har en del fantastiske barer i Norge med veldig dyktige folk som jobber der, sier daglig leder Yunus Yildiz og legger tid: - En annen nøkkelfaktor har nok vært de som jobber hos oss. Ikke bare er de dyktige, men de er veldig hardtarbeidende og gjør til enhver tid sitt beste. Fremover må vi nok bare jobbe enda hardere slik at Norge fortsatt har en plass på denne listen. 

Helt på topp i verden er imidlertid The Dead Rabbit, New York, som rykket opp fra andreplassen de to foregående år. Nummer to er American Bar på Savoy og Dandelyan, begge London. Med Connaught som nummer fire og Attaboy i New York som nummer fem, har verdensbyene befestet sin posisjon som klodens barsentrum.

Se hele listen her 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen