Worlds50Bestbars
Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige
Foto: (World50Bestbars)

Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige

Ett hopp fram på listen over verdens beste barer er en bragd for den populære baren i Oslo.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 11:43

Det er bare tre plasser bak The Dead Rabbit som i 2016 var verdens beste bar. Himkok er uansett Nordens beste bar, med Linje Tio i Stockholm som nummer to. Linje Tio ligger på 32. plass, den samme som i fjor. 

Her kan du lese mer om Linje Tio

Det var heller ingen nye nordiske barer på listen over de 51 til 100 beste. Himkok ble for øvrig kåret til den mest bærekraftige baren av dem alle. Det er en ekstra fjær i hatten til teamet i Storgata.

Hva er det med Himkok?

- Vi forsøker først og fremst å forstå dette selv, men å komme på 19. plass og i tillegg vinne bærekraftprisen er jo helt magisk. Vi har funnet vår identitet og videreutviklet den, sier Joakim Olsson, barsjef for Himkok. Han legger til: 

- Himkok er en unikt sted som vi har trodd på siden dag en. Men framfor alt er vi der vi er i dag på grnunn av Himkok-teamet. Alt fra den som gjør rent til eierne til leverandørene, alle må gjør sin del og hjelpe hverandre. 

Hele teamet på Himkok. Foto: Michael Rohal

Bakgrunnen for bærekraftprisen er ifølge Worlds50Bestbars at Himkok oppnår 90 prosent på Sustainable Restaurant Associations rating for bærekraft. Deres fokus på å redusere avfall og satse på kortreist er hovedgrunnen. Nærmere 80 prosent av brennevinet de bruker er destillert på stedet. De lager også vin, bitters, likører og mjød basert på norske produkter. Sammen med Eik & Tid brygger de et øl basert på rester etter cocktailmiksingen. I begrunnelsen trekkes det også fram at de bruker blant annet myse fra lokale osteprodusenter og surdeig de får fra et lokalt bakeri til å smaksette brennevinet.

London leder fortsatt an med med Dandelyan på 1. plass, og The American Bar på 2. plass. De har rett og slett byttet plass. Beste nye bar ble Coupette i London som havnet på en  Manhattan i Singapore er med en 3. plass Asias beste. New York henger ikke uventet sterkt med i teten med Nomad på 4. plass. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her