Bartender’s Choice Awards
Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen
Foto: (Bartender’s Choice Awards 2018 )

Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen

De tre norske barene tok grovt for seg da Bartender’s Choice Awards 2018 ble delt ut.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2018 - 19:18

At Himkok ble kåret til Norges beste cocktailbar kommer kanskje ikke som en overraskelse, gitt barens sterke internasjonale posisjon som nummer 19 på listen Wolrds50BestBars. Heller ikke at baren stakk av med prisen for både baren som har bidratt mest til å forbedre barscenen i Norge og for beste cocktailmeny. Samt ikke minst for beste bartender Maroš Dzurus og beste signaturdrink, nemlig Birch, som er inspirert av nordlandsbunaden. Den lages på følgende måte: Himkoks egen Old Tom gin, bjørkesaft og blank vermut infusert med tørkede bjørkeblader røres på is og siles over i et avkjølt martiniglass sprayet med røykt whisky. Garnityr er egne olivener fylt med Kraftkar-blåmuggost. Intet mindre. Du behøver ikke være norskættet for å bli rørt av denne drinken. 

Birch ble introdusert i den forrige cocktailmenyen til Himkok. Men lever som eneste drink videre, ifølge barsjefen Odd Srandbakken. Cocktailmenyen som gjelder nå er minst like norsk, nemlig Hyttetur.  

All oppmerksomheten Himkok-teamet har mottatt til tross, er barsjefen både stolt og ydmyk. - Siden Bartender’s Choice Awards er en prisutdeling for barbransjen, betyr disse prisene at vi har mye støtte rundt om i Norge.

Litt lenger opp i gaten for Himkok ligger Annen til Høyre som ble kåret til årets beste nye cocktailbar samt baren med best atmosfære.

Her kan du lese mer om hvorfor denne baren har en slik spesiell atmosfære

Lykkelige vinnere Andre til Høyre-teamet: ,Fv Xuseen Simon-Miskell, barsjef, Alexandra Mateus, head bartender, Magnus Egerdahl Nørsett, founder/eier, Anne Maursetth, founder/eier og Isac Selmer, barsjef. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Innehaver Anne Maurseth er etter at «sjokket» har lagt seg, svært takknemlig for utmerkelsene. Og kollegaene i første etasje, på restaurant Nemesis, er ikke uventet minst like begeistret for å kunne smykke seg med tittelen beste norske restaurant i 2018. Det var foran følgende andre nominerte: Katla, Lulu, Brutus og Le Benjamin. Dobbelt seier til Youngskvartalet med andre ord.

Folkets barpris gikk til stavangerbaren Pjolter & Punsj. – Det er så utrolig kjekt, sier innehaver Truls Thomsen. – Vi var nominert i fire kategorier, men med så mange sterke oslobarer som motkandidater, hadde vi ingen forventninger. Derfor var det en kjempeoverraskelse.

Det er andre gang han blir så overrasket, for i 2017 ble Pjolter & Punsj kåret til årets beste nye cocktailbar, og det etter bare et halvt års drift.

Truls Thomsen foran. Andre Kvilhaug, Erlend Øverland og bakerst Johan Wendt Olaussen. Tv Andrea Ribeiro. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Truls forklarer suksessen slik:  - Vi er to unge stavangergutter (den andre er André Kvilhaug, red.anm.) som ønsker å gi litt tilbake til byen. Vi har ingen investorer i ryggen, vi har gjort alt selv, ned til minste detalj. For oss betyr det derfor svært mye å vinne folkets favoritt, da det viser at vi har støtten blant folk i Stavanger. Det er så godt å vite, sier han og legger til: - Folk virker veldig fornøyd med hele opplevelsen vi har å tilby, og det er jo en liten bar, vi har maks plass til 40 gjester.

Pjolter & Punsj ble altså nominert også for sin cocktailmeny. Den har en nordisk profil på brennevinet.  Ni av 11 drinker er med akevitt. – Vi jobber mye med nordiske smaker og prøver å gjøre nye vrier med kjente råvarer, forklarer han.

Det er niende gang at prisen deles ut. Bak Bartender’s Choice Awards står stockholmsbartenderen Jakob Sundin sammen med en rekke andre svenske bransjefolk. Og det er altså barbransjens egen pris hvor bartenderne nominerer hverandre og stemmer inn sine favoritter. Bortsett fra publikumsprisen hvor selve avstemmingen gjøres av folket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her