Bartender’s Choice Awards
Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen
Foto: (Bartender’s Choice Awards 2018 )

Himkok holder koken, Andre til Høyre er i støtet og Pjolter & Punsj gjør det igjen

De tre norske barene tok grovt for seg da Bartender’s Choice Awards 2018 ble delt ut.
Aase E. Jacobsen
20 Desember 2018 - 19:18

At Himkok ble kåret til Norges beste cocktailbar kommer kanskje ikke som en overraskelse, gitt barens sterke internasjonale posisjon som nummer 19 på listen Wolrds50BestBars. Heller ikke at baren stakk av med prisen for både baren som har bidratt mest til å forbedre barscenen i Norge og for beste cocktailmeny. Samt ikke minst for beste bartender Maroš Dzurus og beste signaturdrink, nemlig Birch, som er inspirert av nordlandsbunaden. Den lages på følgende måte: Himkoks egen Old Tom gin, bjørkesaft og blank vermut infusert med tørkede bjørkeblader røres på is og siles over i et avkjølt martiniglass sprayet med røykt whisky. Garnityr er egne olivener fylt med Kraftkar-blåmuggost. Intet mindre. Du behøver ikke være norskættet for å bli rørt av denne drinken. 

Birch ble introdusert i den forrige cocktailmenyen til Himkok. Men lever som eneste drink videre, ifølge barsjefen Odd Srandbakken. Cocktailmenyen som gjelder nå er minst like norsk, nemlig Hyttetur.  

All oppmerksomheten Himkok-teamet har mottatt til tross, er barsjefen både stolt og ydmyk. - Siden Bartender’s Choice Awards er en prisutdeling for barbransjen, betyr disse prisene at vi har mye støtte rundt om i Norge.

Litt lenger opp i gaten for Himkok ligger Annen til Høyre som ble kåret til årets beste nye cocktailbar samt baren med best atmosfære.

Her kan du lese mer om hvorfor denne baren har en slik spesiell atmosfære

Lykkelige vinnere Andre til Høyre-teamet: ,Fv Xuseen Simon-Miskell, barsjef, Alexandra Mateus, head bartender, Magnus Egerdahl Nørsett, founder/eier, Anne Maursetth, founder/eier og Isac Selmer, barsjef. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Innehaver Anne Maurseth er etter at «sjokket» har lagt seg, svært takknemlig for utmerkelsene. Og kollegaene i første etasje, på restaurant Nemesis, er ikke uventet minst like begeistret for å kunne smykke seg med tittelen beste norske restaurant i 2018. Det var foran følgende andre nominerte: Katla, Lulu, Brutus og Le Benjamin. Dobbelt seier til Youngskvartalet med andre ord.

Folkets barpris gikk til stavangerbaren Pjolter & Punsj. – Det er så utrolig kjekt, sier innehaver Truls Thomsen. – Vi var nominert i fire kategorier, men med så mange sterke oslobarer som motkandidater, hadde vi ingen forventninger. Derfor var det en kjempeoverraskelse.

Det er andre gang han blir så overrasket, for i 2017 ble Pjolter & Punsj kåret til årets beste nye cocktailbar, og det etter bare et halvt års drift.

Truls Thomsen foran. Andre Kvilhaug, Erlend Øverland og bakerst Johan Wendt Olaussen. Tv Andrea Ribeiro. Foto: Bartender’s Choice Awards 2018

Truls forklarer suksessen slik:  - Vi er to unge stavangergutter (den andre er André Kvilhaug, red.anm.) som ønsker å gi litt tilbake til byen. Vi har ingen investorer i ryggen, vi har gjort alt selv, ned til minste detalj. For oss betyr det derfor svært mye å vinne folkets favoritt, da det viser at vi har støtten blant folk i Stavanger. Det er så godt å vite, sier han og legger til: - Folk virker veldig fornøyd med hele opplevelsen vi har å tilby, og det er jo en liten bar, vi har maks plass til 40 gjester.

Pjolter & Punsj ble altså nominert også for sin cocktailmeny. Den har en nordisk profil på brennevinet.  Ni av 11 drinker er med akevitt. – Vi jobber mye med nordiske smaker og prøver å gjøre nye vrier med kjente råvarer, forklarer han.

Det er niende gang at prisen deles ut. Bak Bartender’s Choice Awards står stockholmsbartenderen Jakob Sundin sammen med en rekke andre svenske bransjefolk. Og det er altså barbransjens egen pris hvor bartenderne nominerer hverandre og stemmer inn sine favoritter. Bortsett fra publikumsprisen hvor selve avstemmingen gjøres av folket.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her