Worlds50Bestbars
Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige
Foto: (World50Bestbars)

Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige

Ett hopp fram på listen over verdens beste barer er en bragd for den populære baren i Oslo.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 12:43

Det er bare tre plasser bak The Dead Rabbit som i 2016 var verdens beste bar. Himkok er uansett Nordens beste bar, med Linje Tio i Stockholm som nummer to. Linje Tio ligger på 32. plass, den samme som i fjor. 

Her kan du lese mer om Linje Tio

Det var heller ingen nye nordiske barer på listen over de 51 til 100 beste. Himkok ble for øvrig kåret til den mest bærekraftige baren av dem alle. Det er en ekstra fjær i hatten til teamet i Storgata.

Hva er det med Himkok?

- Vi forsøker først og fremst å forstå dette selv, men å komme på 19. plass og i tillegg vinne bærekraftprisen er jo helt magisk. Vi har funnet vår identitet og videreutviklet den, sier Joakim Olsson, barsjef for Himkok. Han legger til: 

- Himkok er en unikt sted som vi har trodd på siden dag en. Men framfor alt er vi der vi er i dag på grnunn av Himkok-teamet. Alt fra den som gjør rent til eierne til leverandørene, alle må gjør sin del og hjelpe hverandre. 

Hele teamet på Himkok. Foto: Michael Rohal

Bakgrunnen for bærekraftprisen er ifølge Worlds50Bestbars at Himkok oppnår 90 prosent på Sustainable Restaurant Associations rating for bærekraft. Deres fokus på å redusere avfall og satse på kortreist er hovedgrunnen. Nærmere 80 prosent av brennevinet de bruker er destillert på stedet. De lager også vin, bitters, likører og mjød basert på norske produkter. Sammen med Eik & Tid brygger de et øl basert på rester etter cocktailmiksingen. I begrunnelsen trekkes det også fram at de bruker blant annet myse fra lokale osteprodusenter og surdeig de får fra et lokalt bakeri til å smaksette brennevinet.

London leder fortsatt an med med Dandelyan på 1. plass, og The American Bar på 2. plass. De har rett og slett byttet plass. Beste nye bar ble Coupette i London som havnet på en  Manhattan i Singapore er med en 3. plass Asias beste. New York henger ikke uventet sterkt med i teten med Nomad på 4. plass. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her