Worlds50Bestbars
Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige
Foto: (World50Bestbars)

Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige

Ett hopp fram på listen over verdens beste barer er en bragd for den populære baren i Oslo.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 12:43

Det er bare tre plasser bak The Dead Rabbit som i 2016 var verdens beste bar. Himkok er uansett Nordens beste bar, med Linje Tio i Stockholm som nummer to. Linje Tio ligger på 32. plass, den samme som i fjor. 

Her kan du lese mer om Linje Tio

Det var heller ingen nye nordiske barer på listen over de 51 til 100 beste. Himkok ble for øvrig kåret til den mest bærekraftige baren av dem alle. Det er en ekstra fjær i hatten til teamet i Storgata.

Hva er det med Himkok?

- Vi forsøker først og fremst å forstå dette selv, men å komme på 19. plass og i tillegg vinne bærekraftprisen er jo helt magisk. Vi har funnet vår identitet og videreutviklet den, sier Joakim Olsson, barsjef for Himkok. Han legger til: 

- Himkok er en unikt sted som vi har trodd på siden dag en. Men framfor alt er vi der vi er i dag på grnunn av Himkok-teamet. Alt fra den som gjør rent til eierne til leverandørene, alle må gjør sin del og hjelpe hverandre. 

Hele teamet på Himkok. Foto: Michael Rohal

Bakgrunnen for bærekraftprisen er ifølge Worlds50Bestbars at Himkok oppnår 90 prosent på Sustainable Restaurant Associations rating for bærekraft. Deres fokus på å redusere avfall og satse på kortreist er hovedgrunnen. Nærmere 80 prosent av brennevinet de bruker er destillert på stedet. De lager også vin, bitters, likører og mjød basert på norske produkter. Sammen med Eik & Tid brygger de et øl basert på rester etter cocktailmiksingen. I begrunnelsen trekkes det også fram at de bruker blant annet myse fra lokale osteprodusenter og surdeig de får fra et lokalt bakeri til å smaksette brennevinet.

London leder fortsatt an med med Dandelyan på 1. plass, og The American Bar på 2. plass. De har rett og slett byttet plass. Beste nye bar ble Coupette i London som havnet på en  Manhattan i Singapore er med en 3. plass Asias beste. New York henger ikke uventet sterkt med i teten med Nomad på 4. plass. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her