Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige
(Foto: World50Bestbars)

Himkok er verdens 19. beste bar og den mest bærekraftige

Ett hopp fram på listen over verdens beste barer er en bragd for den populære baren i Oslo.

Det er bare tre plasser bak The Dead Rabbit som i 2016 var verdens beste bar. Himkok er uansett Nordens beste bar, med Linje Tio i Stockholm som nummer to. Linje Tio ligger på 32. plass, den samme som i fjor. 

Her kan du lese mer om Linje Tio

Det var heller ingen nye nordiske barer på listen over de 51 til 100 beste. Himkok ble for øvrig kåret til den mest bærekraftige baren av dem alle. Det er en ekstra fjær i hatten til teamet i Storgata.

Hva er det med Himkok?

- Vi forsøker først og fremst å forstå dette selv, men å komme på 19. plass og i tillegg vinne bærekraftprisen er jo helt magisk. Vi har funnet vår identitet og videreutviklet den, sier Joakim Olsson, barsjef for Himkok. Han legger til: 

- Himkok er en unikt sted som vi har trodd på siden dag en. Men framfor alt er vi der vi er i dag på grnunn av Himkok-teamet. Alt fra den som gjør rent til eierne til leverandørene, alle må gjør sin del og hjelpe hverandre. 

Hele teamet på Himkok. Foto: Michael Rohal

Bakgrunnen for bærekraftprisen er ifølge Worlds50Bestbars at Himkok oppnår 90 prosent på Sustainable Restaurant Associations rating for bærekraft. Deres fokus på å redusere avfall og satse på kortreist er hovedgrunnen. Nærmere 80 prosent av brennevinet de bruker er destillert på stedet. De lager også vin, bitters, likører og mjød basert på norske produkter. Sammen med Eik & Tid brygger de et øl basert på rester etter cocktailmiksingen. I begrunnelsen trekkes det også fram at de bruker blant annet myse fra lokale osteprodusenter og surdeig de får fra et lokalt bakeri til å smaksette brennevinet.

London leder fortsatt an med med Dandelyan på 1. plass, og The American Bar på 2. plass. De har rett og slett byttet plass. Beste nye bar ble Coupette i London som havnet på en  Manhattan i Singapore er med en 3. plass Asias beste. New York henger ikke uventet sterkt med i teten med Nomad på 4. plass. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen