Hobbykokker - skjerp knivene

Nå har nemlig alle Norges hobbykokker sjansen til å sikre seg norgesmestertittelen. Det skjer den 22. september under Matglede-dagene i Vika, Oslo. Premien lukter det gull av; du og to lagkamerater får nemlig gratis reise og opphold til VM for proffkokker
Redaksjonen
12 August 2002 - 09:00

Har du ambisjoner på kjøkkenet hjemme, får du og  to av dine kokekyndige venner nå muligheten til å demonstrere for hele landet hva dere er gode for. Forutsatt at ingen av dere har kokkefaglig utdannelse, kan dere melde dere på til finalen i NM for hobbykokker 2002 som går den 22. september under Matglede-dagene i Vika, midt i sentrum av Oslo.

For å komme i betraktning til finalen må du og ditt lag melde dere på konkurransen ved å sende inn et forslag til en tre retters meny. Temaet for finalen er norsk lam som hovedrett; forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer. Ta med deg to partnere slik at dere blir et lag på tre personer. Ingen skal altså ha kokkeutdannelse, og alle behøver heller ikke koke. Det er mange oppgaver som skal løses under en slik konkurranse, og arbeidsfordelingen blir dere selv enige om. I finalen skal seks lag lage sine treretters menyer for 8 personer, som serveres for juryen samt for noen få heldige gjester ved bord på konkurranseområdet.

Konkurransen er lagt opp etter retningslinjer for de profesjonelle kokkekonkurransene, Finalen foregår på en kokkescene foran Vika Buen i Ruseløkkveien i Oslo, og det er seks lag fra hele landet som møtes i konkurransen om gull, sølv og bronse.

Den seremonielle åpningen blir foretatt av den matglade hobbykokk og finansminister Per-Kristian Foss, som også skal sitte i juryen. Juryformann er Harald Osa, anerkjent kokkenestor med lang erfaring fra kokkelandslaget og utallige konkurranser i innland og utland. Juryen som også består av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif, Randi Kvissel Haugen, adm. dir. i Matmerk og Astrid Dieserud, matansvarlig i Lucullus, vil først og fremst vektlegge smaken på maten, men også pen presentasjon samt forslag til vin.

Premieutdelingen foregår kort tid etter konkurransen, kl 1800 på kokke-scenen i Vika. Påmelding gjør du her. Nærmere informasjon fås ved henvendelse til Lucullus, Munkerudveien 20, 1163 Oslo. Telefon 22 74 24 40. Faks 22 74 19 23. Email: post@lucullus.no

Arrangør:
Lucullus i samarbeid med Vika Drift AS,
Kokkenes Mesterlaug Oslo,
MENY Vika,
Adecco vikarbyrå
og Apéritif

Her finner du konkurranseregler

Her finner du påmeldingsskjema

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her