Høsthvitt kupp

Høsthvitt kupp

Denne hvitvinen kan du ta med deg gjennom så vel høstregn som medfølgende depresjoner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Suavia Soave Vigne Nuovo 2012 (91982) er nemlig rund nok til å fungere som kosevin, og fyldig og frisk nok til å følge høstlige smaker som krabbe- eller skalldyrbord og kantarelltilbehør. Og så er den latterlig billig.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Deklassifisert
Da denne vinen sist var på markedet kostet den 50 kroner mer. Da stod det riktignok Soave Classico på etiketten, og det kunne det gjort nå også - hadde bare flasken ikke hatt skrukork. For det liker nemlig ikke italienske vinmyndigheter - derfor er den deklassifisert.

Den kvalifiserer sågar for Soave Classico Superiore (og DOCG) hadde det ikke vært for at plantetettheten i vinmarken er noe lavere enn minimumskravet på 4000 planter per hektar.

Nå har ikke dette så stor betydning, for det er det som er i flasken som betyr mest. Suavia går imidlertid ikke så langt som Anselmi som boikotter hele systemet .  Kravene for å sette DOCG på etiketten er ikke spesielt strenge (min. 70 prosent garganega og 12 prosent alkohol).

Unge vinstokker
Suavia bruker 95 prosent garganega og resten trebbiano. Deres 12 hektar med vinmarker ligger primært i den nordlige delen av Classico-området, i underområdet Fittà, som er en av de mest høytliggende sonene, opp til 320 m.o.h. Jordsmonnet er av vulkansk opprinnelse med høyt mineralinnhold. Til denne rabatterte utgaven bruker Suavia druer fra de yngste vinstokkene. Men likevel er altså både konsentrasjonen og karakteren veldig bra.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Suavia Soave Classico 2012

Produsent:
Az. Agr. Suavia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9198201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen