Huset fullt av appelsiner - lag marmelade til frokosten

Oppskrifter marmelade

(Foto: Dansukker/Caroline Tengen)

Denne marmeladen har fått smak av Earl Grey.

Du rekker altså å lage marmeladen før frokosten er på bordet. Det er ikke bare appelsin som kan brukes, andre typer sitrusfrukter fungerer utmerket og bidrar med særpreg. 

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Og i noen av oppskriftene vi har samlet er det andre mer overraskende ingredienser som vil sette en ekstra spiss på påskefrokosten. 

Som Earl Grey-te, banan eller safran. Du kan også bruke anledningen til å eksperimentere med det du måtte ha for hånden, som andre typer krydder eller smakstilsetninger. 

Og her er det banan som bidrar.

På de neste sidene finner du marmeladeoppskrifter med forskjellige kombinasjoner av sitrus

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

 

Sitrusmarmelade med banan

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

200 g
300 g

Fremgangsmåte

Vask kumquatene og sitronen grundig. Skjær kumquatene (med skallet på) i tynne skiver.

Skrell og del grapefrukten i båter og skjær båtene i små biter.

Mos bananen.

Riv skallet på sitronen, og press ut saften. Bland kumquat, grapefrukt og sitronsaft og -skall i en gryte og la småkoke under lokk i 10 minutter. Tilsett bananen og syltesukkeret, og kok videre i 2–3 minutter. Skum godt av.

Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsinmarmelade med Earl Grey

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 dl

Fremgangsmåte

La Earl Grey-teen stå og trekke i 1/2 dl vann, sil av tebladene/ta ut posene.

Vask og skrell appelsinene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med syltesukkeret og teen.

Ha eventuelt i noen strimler av skall.

La koke i 5–7 minutter, rør om av og til.

Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.

Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sitrus- og karamellmarmelade

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Skjær av skallet og den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Tilsett sirup, vaniljesukker og syltesukker.
La koke i ca. 10 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Klementin- og gulrotmarmelade

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skrell og rasp gulrøttene.
Skrell klementinene. Kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha alt i en gryte sammen med muscovadorørsukkeret og syltesukkeret.
La koke i 5–10 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sitrusmarmelade med safran

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 g

Fremgangsmåte

Vask fruktene godt, og rasp skallet av en sitron og lime. Ha skallet i en gryte.
Skjær av alt skallet og den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha frukten i gryten sammen med safran, vaniljesukker og syltesukker.
Kok i ca. 5 minutter, og skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy

Les mer om sitrusfrukter her

Se alt annet du kan lage med appelsiner

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen