Hvem blir Årets skreimester?

Kommende fredag kniver åtte av landets talentfulle kokker om hvem som kan skape årets mest fantastiske skreirett. Finalen går av stabelen på Svolvær Fryselager, også kalt VM-kafeen under VM i skreifiske i Svolvær.
Redaksjonen
25 Mars 2003 - 01:00

Eksportutvalget for fisk utfordret i slutten av januar et kresent utvalg restauranter i åtte byer landet rundt til å skape den mest spennende og originale skreiretten Norge noensinne har sett. Med skrei som basis og hovedingrediens, ble deltakerne oppfordret til å bruke mest mulig av fiskens iboende herligheter, slik som rogn, lever, tunge, kjake, mage osv.

Matjournalister har nå smakt, bedømt og omtalt de ulike bidragene i lokale aviser, samt kåret hver sin by-vinner. Disse møtes nå til finalekampen om heder og en ukes reise til matkunstens hjemland. Skreifinalistene er i aksjon fra kl. 11-14 i Svolvær Fryselager, VM-kafeen.

De åtte finaledeltakerne er:
· Stig Furuseth fra Le Canard i Oslo
· Stefan Wold fra City Bistro i Stavanger
· Robert Kalnak fra Sjøtønnen i Bergen
· Ivar Breivik fra XL Dinner i Ålesund
· Frode Torset fra Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim
· Siv Hilde Lillehaug fra Restaurant Fiskekrogen i Henningsvær
· Trond Svengård fra Restaurant Lysthuset i Bodø
· Katrine Jensen fra Arctandria Sjømatrestaurant i Tromsø

Og her er finalejuryen:
· Halvor Hedenstad fra Gastronomisk Institutt
· Roger Øverås fra Nordland Fiskerifagskole
· Tom Victor Gausdal, Årets kokk 2003, fra Flavours
· Ingebjørg Moe fra Eksportutvalget for fisk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her