Hvem blir Årets skreimester?

Kommende fredag kniver åtte av landets talentfulle kokker om hvem som kan skape årets mest fantastiske skreirett. Finalen går av stabelen på Svolvær Fryselager, også kalt VM-kafeen under VM i skreifiske i Svolvær.
Redaksjonen
25 Mars 2003 - 01:00

Eksportutvalget for fisk utfordret i slutten av januar et kresent utvalg restauranter i åtte byer landet rundt til å skape den mest spennende og originale skreiretten Norge noensinne har sett. Med skrei som basis og hovedingrediens, ble deltakerne oppfordret til å bruke mest mulig av fiskens iboende herligheter, slik som rogn, lever, tunge, kjake, mage osv.

Matjournalister har nå smakt, bedømt og omtalt de ulike bidragene i lokale aviser, samt kåret hver sin by-vinner. Disse møtes nå til finalekampen om heder og en ukes reise til matkunstens hjemland. Skreifinalistene er i aksjon fra kl. 11-14 i Svolvær Fryselager, VM-kafeen.

De åtte finaledeltakerne er:
· Stig Furuseth fra Le Canard i Oslo
· Stefan Wold fra City Bistro i Stavanger
· Robert Kalnak fra Sjøtønnen i Bergen
· Ivar Breivik fra XL Dinner i Ålesund
· Frode Torset fra Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim
· Siv Hilde Lillehaug fra Restaurant Fiskekrogen i Henningsvær
· Trond Svengård fra Restaurant Lysthuset i Bodø
· Katrine Jensen fra Arctandria Sjømatrestaurant i Tromsø

Og her er finalejuryen:
· Halvor Hedenstad fra Gastronomisk Institutt
· Roger Øverås fra Nordland Fiskerifagskole
· Tom Victor Gausdal, Årets kokk 2003, fra Flavours
· Ingebjørg Moe fra Eksportutvalget for fisk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her