Hvem får stjerne i år?

Onsdag kommer den nye Michelin-guiden. Her er kokkenes egne stjernetips.
15 Mars 2011 - 17:17

Når Michelin-guiden kommer i ny utgave, blir det klart hvem som mister, beholder eller får Michelin-stjerne.

De færreste av byens stjernekokker har troen på de store endringene, men flere antyder overfor Aftenposten at Oscarsgate kan komme til å få enda en stjerne. Blant dem er Lars Erik Underthun ved Feinschmecker.
- En ting er at en restaurant får gode anmeldelser i pressen, en annen ting er å holde på den samme kvaliteten år etter år. De må nok bekrefte sin posisjon over tid før de får stjerne, tror jeg. Oscarsgate er nok den som har størst mulighet til å få to stjerner. Det er en restaurant for de store anledninger, og den må få lov til å leve godt.

Kjøkkensjef Björn Svensson ved Oscarsgate mener imidlertid det er større sjanse for at Oro får en stjerne enn at han selv får to.

Jonathan Howell ved Le Canard på Frogner sier Ylajali og Grefsenkollen er klare kandidater, men at det litt for tidlig for begge to.

Ronny Kolvik ved Ylajali hadde besøk av en Michelin-inspektør i høst, men det ble med praten. Han håper å få servere gudien ved neste anledning. I år har han tro på Grefsenkollen.
- Det er en fantastisk plass med en spennende beliggenhet.

Robert Lie ved Grefsenkollen forventer ingenting selv, men mener ser på det som en kjempebonus dersom de skulle få en omtale i guiden.
- Det er kun kveldskonseptet som er mer i tråd med det Michelin pleier å gå etter. På den annen side: guiden har vist i de senere år at de tenker annerledes, følger med i tiden.

Han tipper på en stjerne til Baltazar i år, og mener også at Alex Sushi og Palace Grill fortjener en. Han tror også at Maaemo blir en kandidat ved neste korsvei.
- Ellers håper jeg virkelig at Oscarsgate får to stjerner, de har hatt en jevn stigning siden åpningen i 2004. det hadde Björn virkelig fortjent!

Terje Ness ved Haga i Bærum sa fra seg sin Michelin-stjerne tidligere i vinter, men satser på å etablere en tostjerneres restaurant på Aker Brygge til høsten. I år tror han Ylijali og Grefsenkollen har de beste sjansene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her