Hvem får stjerne i år?

Onsdag kommer den nye Michelin-guiden. Her er kokkenes egne stjernetips.
15 Mars 2011 - 16:17

Når Michelin-guiden kommer i ny utgave, blir det klart hvem som mister, beholder eller får Michelin-stjerne.

De færreste av byens stjernekokker har troen på de store endringene, men flere antyder overfor Aftenposten at Oscarsgate kan komme til å få enda en stjerne. Blant dem er Lars Erik Underthun ved Feinschmecker.
- En ting er at en restaurant får gode anmeldelser i pressen, en annen ting er å holde på den samme kvaliteten år etter år. De må nok bekrefte sin posisjon over tid før de får stjerne, tror jeg. Oscarsgate er nok den som har størst mulighet til å få to stjerner. Det er en restaurant for de store anledninger, og den må få lov til å leve godt.

Kjøkkensjef Björn Svensson ved Oscarsgate mener imidlertid det er større sjanse for at Oro får en stjerne enn at han selv får to.

Jonathan Howell ved Le Canard på Frogner sier Ylajali og Grefsenkollen er klare kandidater, men at det litt for tidlig for begge to.

Ronny Kolvik ved Ylajali hadde besøk av en Michelin-inspektør i høst, men det ble med praten. Han håper å få servere gudien ved neste anledning. I år har han tro på Grefsenkollen.
- Det er en fantastisk plass med en spennende beliggenhet.

Robert Lie ved Grefsenkollen forventer ingenting selv, men mener ser på det som en kjempebonus dersom de skulle få en omtale i guiden.
- Det er kun kveldskonseptet som er mer i tråd med det Michelin pleier å gå etter. På den annen side: guiden har vist i de senere år at de tenker annerledes, følger med i tiden.

Han tipper på en stjerne til Baltazar i år, og mener også at Alex Sushi og Palace Grill fortjener en. Han tror også at Maaemo blir en kandidat ved neste korsvei.
- Ellers håper jeg virkelig at Oscarsgate får to stjerner, de har hatt en jevn stigning siden åpningen i 2004. det hadde Björn virkelig fortjent!

Terje Ness ved Haga i Bærum sa fra seg sin Michelin-stjerne tidligere i vinter, men satser på å etablere en tostjerneres restaurant på Aker Brygge til høsten. I år tror han Ylijali og Grefsenkollen har de beste sjansene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her