Hvem får stjerne i år?

Onsdag kommer den nye Michelin-guiden. Her er kokkenes egne stjernetips.

Når Michelin-guiden kommer i ny utgave, blir det klart hvem som mister, beholder eller får Michelin-stjerne.

De færreste av byens stjernekokker har troen på de store endringene, men flere antyder overfor Aftenposten at Oscarsgate kan komme til å få enda en stjerne. Blant dem er Lars Erik Underthun ved Feinschmecker.
- En ting er at en restaurant får gode anmeldelser i pressen, en annen ting er å holde på den samme kvaliteten år etter år. De må nok bekrefte sin posisjon over tid før de får stjerne, tror jeg. Oscarsgate er nok den som har størst mulighet til å få to stjerner. Det er en restaurant for de store anledninger, og den må få lov til å leve godt.

Kjøkkensjef Björn Svensson ved Oscarsgate mener imidlertid det er større sjanse for at Oro får en stjerne enn at han selv får to.

Jonathan Howell ved Le Canard på Frogner sier Ylajali og Grefsenkollen er klare kandidater, men at det litt for tidlig for begge to.

Ronny Kolvik ved Ylajali hadde besøk av en Michelin-inspektør i høst, men det ble med praten. Han håper å få servere gudien ved neste anledning. I år har han tro på Grefsenkollen.
- Det er en fantastisk plass med en spennende beliggenhet.

Robert Lie ved Grefsenkollen forventer ingenting selv, men mener ser på det som en kjempebonus dersom de skulle få en omtale i guiden.
- Det er kun kveldskonseptet som er mer i tråd med det Michelin pleier å gå etter. På den annen side: guiden har vist i de senere år at de tenker annerledes, følger med i tiden.

Han tipper på en stjerne til Baltazar i år, og mener også at Alex Sushi og Palace Grill fortjener en. Han tror også at Maaemo blir en kandidat ved neste korsvei.
- Ellers håper jeg virkelig at Oscarsgate får to stjerner, de har hatt en jevn stigning siden åpningen i 2004. det hadde Björn virkelig fortjent!

Terje Ness ved Haga i Bærum sa fra seg sin Michelin-stjerne tidligere i vinter, men satser på å etablere en tostjerneres restaurant på Aker Brygge til høsten. I år tror han Ylijali og Grefsenkollen har de beste sjansene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen