Hvit bordeaux er tingen nå

Hvit bordeaux er tingen nå

Denne hvite bordeauxen er som skapt for lekre retter med grillet sjømat og lyst kjøtt - eller kjelleren.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Les Hauts de Smith 2012 (14512) er en superelegant vin med stor deilig munnfølelse, flott frukt og syrefriskhet og god kompleksitet. En vin som lover godt også for de som liker å legge vin til side noen år.

Kjølig jordsmonn

For det er ikke bare rød bordeaux som har et godt lagringspotensial. Hvit sådan og særlig den fra Pessac-Léognan-området, tidligere Graves, har det som skal til for å utvikle interessante aromaer over tid. Det gjelder også druen sauvignon blanc som i kontakt med veldrenert kalksteinjordsmonn sørger for svært mineralske og lagringsdyktige viner.

Derfor blir hvitvin fra dette området så god

Ch Smith Haut Lafitte er kjent for sine store viner i begge kulører. Og jordsmonnet på eiendommen har nettopp kalkstein og leire under områdets typiske grusjord, derav navnet Graves. De hvite druene, og primært sauvignon blanc, dyrkes på den delen av eiendommen hvor det er kjøligst jordsmonn. Det vil si hvor det er mest leire og minst solpåvirkning, for å sikre best mulig syre, som jo er hvitvinens ryggrad.

Halv pris av storebror

Denne ukes godbit er andrevinen til slottet, men i en årgang som 2012 stråler også denne. Utbyttet i dette året var veldig lavt og det sikrer at selv andrevinen får dybde og konsentrasjon. Men selvsagt til en langt lavere pris, kanskje sågar til halve prisen.

Sist den røde var på polet, i 2008-årgangen, lå den på 640 kroner. Etter det har bordeauxprisene som kjent økt betydelig.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Hauts de Smith 2012

Produsent:
Ch. Smith-Haut Lafitte
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux, Pessac-Léognan
Pris:
395,50 kr
Varenummer:
1451201
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen