Ikke bare kenguru og struts

Australierne lever ikke av ovennevnte delikatesser i følge Hugh Cochrane, vice president for europavirksomheten til Lindeman's Wines, en av Australias største og mest suksessrike vineksportør. Som bevis på det motsatte lar han oss få ta del i to australske retter som selvsagt er utviklet for å kunne følge Lindeman's viner.

Reker i hvitløk og ingefær
4 porsj.
12 kjempereker
3-4 ss jomfruolivenolje
1 toppet ts finhakket frisk ingefær
2 hvitløksfedd
salt og nykvernet pepper
1/2 lime
dillkvist
friséesalat

Varm oljen i stekepannen, tilsett finhakket ingefær og hvitløk. Stek forsiktig i flere minutter under stadig omrøring til alt er mykt. Tilsett rekene (skallet skal være på), salt og pepper og stek i 3-4 minutter. Press saften fra en halv lime over rekene og dryss over finhakket dill. Legg rekene umiddelbart på en seng av friséesalat og server sammen med fersk brød.

Vinforslag : Bin 65 Chardonnay 1999 (kr 89,90, varenr. 2545).

Marinert lammekebab
4 porsj.
500 g mørt lammekjøtt
16 sjalottløk
16 aromasopp
4 squash
en kvist frisk timian

Marinade:
3 dl rødvin
4 ss jomfruolivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
en kvist frisk timian
ett laurbærblad
3-4 svarte pepperkorn
salt og nykvernet pepper

Lag marinaden ved å skrelle og finhakke hvitløksfeddene, skjære løken i grovere biter og blande med de øvrige ingrediensene. Hell marinaden over lammekjøttet som er skåret i passe store terninger. Dekk til og sett på et kjølig sted (ikke kjøleskapet) i flere timer, aller helst natten over.

Hell marinaden fra kjøttet og ta vare på den til selve grillingen. Skrell løken og skjær squashen i tykke skiver. Vask soppen. Tre kjøtt, løk og sopp på fire grillspyd. Hvis du benytter grill med åpen flamme, legg en kvist med timian på kullene for å gi ekstra aroma. Grill spydene i 5 minutter og snu flere ganger samtidig som du pensler med marinaden.

Spydene serveres med grønn salat og nye poteter.

Vinforslag: Bin 50 Shiraz 1998 (kr 99,90, 7721).
Første gang publisert august 1995

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen