Ingen Michelin-stjerner i Bergen

Og ikke blir det noen på en stund, heller.
Redaksjonen
06 August 2010 - 13:45

Bergen er ikke på kartet til verdens mest prestisjetunge restaurantguide. Forklaringen ligger imidlertid ikke nødvendigvis i restaurantenes nivå.

- Det finnes sikkert kjempegode restauranter i Bergen. Men Michelin har ingen egen nordisk guide, sier Carl Stenson, presseansvarlig i Michelin Norden, til Bergens Tidende. Michelin kommer heller ikke i nærmeste fremtid til Bergen, ifølge svensken.

- Ikke de kommende tre-fire årene i alle fall. Signalene er at Michelin i større grad vil rette blikket ut av Europa og komme med spesialguider der.

Byene i Norden går inn i guiden med tittelen «main cities in Europe». Målgruppen er forretningsreisende og en gruppe reisende som har økt de siste årene, alle som drar på weekendferie i større byer.

- Med slike målgrupper er Bergen valgt bort, forklarer Stenson.
 
Daglig leder ved Colonialen, Ken P. Skorge-Kristiansen, skulle gjerne sett en stjerne til Bergen.

- Det ville helt klart betydd mye. Folk over hele verden leser guiden, og mange går etter restauranter med stjerne.

Fire restauranter i Oslo, samt en i Bærum, har én Michelin-stjerne. For ordens skyld: Ingen andre norske byer er inkludert i guiden heller. Men i Sverige har nummer to-byen Göteborg klart å få med fem restauranter.

Terje Ness' Haga Restaurant har én Michelin-stjerne. Stjernekokken tror det ville vært positivt om Michelin hadde laget en Norden-guide.

- I Norge er det kanskje ti steder som ville kvalifisert for stjerne. Ingen fra Bergen er i stjerneklassen. Men kanskje ville fem-seks steder ha vært med i guiden med bestikk (karakter for service, miljø, atmosfære), sier Ness til avisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her